dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Orgeloncert met 4 organisten

Orgeloncert met 4 organisten

19 januari 2019
Van 20:00 uur tot en met 21:15 uur

WIJK EN AALBURG - Op D.V. zaterdag 19 januari vindt in de Hervormde Kerk van Wijk een bijzonder orgelconcert plaats. Hieraan werken namelijk maar liefst vier organisten mee, ieder met hun eigen muziekstijl en smaak. Wat deze vier musici duidelijk met elkaar gemeen hebben is hun bevlogenheid en liefde voor het orgelspel. Het zijn Reinier Korver, Joletta in ’t Veld- Bok, Thea Bok- van Wijnen, en Stephan Dammers.

Deze 4 organisten verschillen van elkaar qua niveau, leeftijd en muzieksmaak. Vandaar de titel: Orgelconcert Quattro Stagioni
Wat zij gemeen hebben is hun bevlogenheid en liefde voor het orgelspel.

Zij trakteren u elk op een mini-concert van twee orgelwerken en één liedbewerking/improvisatie met samenzang. Vooraf geven zij een korte toelichting op het hoe en waarom van hun muziekkeuze. Het belooft dus een heel interessant en afwisselend concert te worden.

Op het programma staan werken van onder andere J.S. Bach, Max Reger, Johann Pachelbel, G.T. Thalben-Ball, Dietrich Buxtehude, Sietze de Vries, Willem Hendirk Zwart en andere bekende en minder bekende componisten.

Adres: Grote Kerkstraat 26 Wijk en Aalburg.

Aanvang 20:00 uur, duur c.a. 1:15 uur, toegang gratis, collecte voor de onkosten.

Deel dit bericht met je vrienden!