donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kerstnachtdienst met Kees van Velzen | Koningshof

Kerstnachtdienst met Kees van Velzen | Koningshof

24 december 2018
Van 21:00 uur tot en met 00:00 uur

Andel - Op maandagavond 24 december is er een Kerstnachtdienst in VEG de Koningshof. 
Het thema van deze dienst is : "De andere kant van God".

Over het thema:
Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de ruimtecapsule Apollo 8 een reis om de maan maakte. Tijdens Kerst 1968 dus. Die reis was bijzonder omdat de drie astronauten Borman, Lovell en Anders voor het eerst de achterkant van de maan zouden zien. Dat heeft er mee te maken dat wij vanuit de aarde altijd dezelfde kant van de maan zien. Toen deze mannen de achterkant van de maan zagen waren ze daar zo onder de indruk van dat ze toen, op Kerstdag dus, de eerste verzen van Genesis 1 lazen.

Kerstfeest ook in 2018, betekent dat we de andere kant van God zien. Het Kind in de kribbe laat die andere kant van God zien en de wereld zal nooit meer dezelfde zijn.
Er is een verschil met Apollo 8 en haar bemanning en Kerstfeest. Toen de bemanning van de Apollo 8 de andere kant van de maan zag waren ze in zekere zin de meest eenzame mensen die je je maar kunt voorstellen. Radiocontact was niet of nauwelijks mogelijk.
Hoe anders is de geboorte van de Here Jezus. Die andere kant van God betekent dat ieder mens de mogelijkheid heeft om in contact met God te komen en dat is het eind van de eenzaamheid.

Kees van Velzen zal het thema: ‘de andere kant van God’ verder toelichten en met ons nadenken over de boodschap van Gods grote liefde voor jou en mij in deze viering op kerstavond in De Koninghof te Andel. Natuurlijk zingen we ook mooie kerstliederen, want kerst is een Feest dat gevierd mag worden; Kerstfeest is een feest van hoop en vreugde.

Over de spreker Kees van Velzen
Geboren en getogen in Krabbendijke. Na een aanvankelijke carrière in het bedrijfsleven, ik werkte o.a. bij Michelin Amsterdam en was verantwoordelijk voor de afdeling Motorsport, ben ik naar de Bijbelschool in Heverlee gegaan. Eerst dacht ik daar een jaar te blijven maar het zouden er zeven worden. Ben daar afgestudeerd aan de Evangelische Theologische Faculteit. Daar heb ik Ans leren kennen, afkomstig uit Middelburg en in België zijn onze drie zonen geboren. Inmiddels zijn ze alle drie getrouwd en wij hebben drie kleinkinderen.
Na Heverlee werd ik voorganger in Antwerpen, daarna Hoofd Nazorg Evangelische omroep, daarna weer voorganger in Lelystad en Huizen en nu ben ik met pensioen.
Ik ben betrokken bij Christenen voor Israël, de Belgische Evangelische Zending, zit in de Ledenraad van de EO en spreek in binnen- en buitenland.

Hartelijk welkom alle mensen op maandagavond 24 december om 21.00 uur, de zaal is open om  20.30 uur.  De toegang is gratis en na de dienst is er een hapje en een drankje. 

Graag tot ziens in de Koningshof, Burg. Van der Schansstraat 50, Andel.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

VEG De Koningshof

Andel

0183 44 39 13

www.koningshof-andel.nl
Deel dit bericht met je vrienden!