vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Cantateconcert J.S. Bach

Cantateconcert J.S. Bach

24 november 2018
Van 19:15 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - 'Muziek tussen de Rivieren' Dat is de naam van de onlangs opgerichte stichting die graag de fraaiste muziek, muziek die door alle tijden heen blijft boeien, onder de aandacht brengt van iedereen, ongeacht leeftijd. Het thema van dit concert is 'Troost'.

Dit niet alleen door concerten te organiseren, maar ook door mensen daar op een aansprekende manier bij te betrekken.
Door scholen bij een muzikaal project in te schakelen, bijvoorbeeld.
Of stel: je ziet en hoort altijd van die enorm goede zangers en musici de schitterendste muziek uitvoeren, en je hebt er zelf ook altijd al eens aan willen 'ruiken' door het zelf te ervaren, zelf uit te voeren. Nou, dat kan, door bijvoorbeeld een cantate-workshop te doen met je zanglustige familie en vrienden, en dan het eindresultaat neer te zetten, begeleid door een compleet barokorkest!
Of je zou als kerkelijke gemeente graag met enige regelmaat cantate-diensten willen beleggen; hoe kom je aan goede musici? Neem contact op met 'Muziek tussen de Rivieren'.

J. S. Beek
Zo zou Johann Sebastian Bach hebben geheten als zijn wieg ergens hier tussen de rivieren had gestaan. ‘Bach' is in het Nederlands 'beek', 'vliet' of 'stroom'. Zijn muziek past alleen al daarom vloeiend bij onze omgeving. Maar laat hij nu ook de meester van de Barokmuziek zijn. En zelfs zonder overdrijven wereldwijd de grootste inspirator voor alle muziek na hem, tot op de dag van vandaag. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze componist bij Muziek tussen de Rivieren centraal staat.

Daarom zal het eerste concert dat onder auspiciën van de nieuwe stichting wordt gegeven, op zaterdag 24 november 2018 in de Sint-Martinuskerk te Woudrichem, bestaan uit de uitvoering van een viertal cantates en een motet van J.S. Bach.
Ze hebben alle te maken met de eindigheid van ons bestaan op deze aarde, maar Bach geeft ons op zijn minst het gevoel dat je daar niet over hoeft te tobben. Het thema van dit concert is dan ook 'Troost'.

Het extra van deze avond is dat u ook de bijbel kunt inzien waarin Bach aantekeningen heeft gemaakt. Het betreft de facsimile-heruitgave van de driedelige bijbel die bij hemzelf op de werktafel heeft gelegen. Bovendien zal de uitgever present zijn om ons het een en ander over Bach en deze bijbel te vertellen.

Vanaf 19.15 uur de leerzame presentatie van en toelichting op Bachs bijbel.
Om 20.00 uur begin van het concert. Kaarten zijn te reserveren via de website van de stichting.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichting Muziek tussen de Rivieren

Woudrichem

https://muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com/
Deel dit bericht met je vrienden!