vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Expositie Jaap Egmond

Expositie Jaap Egmond

10 november 2018
Van zaterdag 10 november 2018 tot en met zondag 30 december 2018
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Woudrichem - Met trots tonen wij u een diverse selectie werken van Jaap Egmond, afkomstig uit de collectie van Jan Verhoeven.

De weg naar de expositie was een ware ontdekkingstocht. Menig uur is besteed in de kamers van het statige pand aan de Hoogstraat in Woudrichem, waar Verhoeven een waar lustoord voor de kunstliefhebber bewoont. Telkens een verhoogde hartslag als een gouache uit de noppenfolie wordt gehaald, telkens een kleine sprong van enthousiasme als er een wit reliëf uit de kist wordt getild.

Zeker ook genoegdoening tijdens de inrichting van de galerie. Elk werk uniek, anders van kleur, anders van vorm. Maar toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gouaches, RVS werken en witte reliëfs passen volledig binnen het gedachtengoed van één kunstenaar. Systematiek, voortvloeiend uit een wiskundige onderbouwing. Niet alleen te zien in uitgevoerd werk, maar ook in levensstijl, muziekkeuze en persoonlijke voorkeuren.

Geniet van deze unieke expositie, met werken die (hetzij twintig jaar in bezit van een verzamelaar) in principe rechtstreeks afkomstig zijn uit het atelier van één van Nederlands meest interessante kunstenaars.

Hierbij nodigen wij u uit om de feestelijke opening van de expositie bij te wonen. Onder het genot van een hapje en een drankje, kunt u met eigen ogen aanschouwen waarom wij zo enthousiast zijn. Jan Verhoeven zal om 15.00 uur het openingswoord verzorgen en vertellen wat het oeuvre van Egmond voor hem betekent.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Galerie des Amis

Woudrichem

06 52307699

info@galeriedesamis.nl www.galeriedesamis.nl
Deel dit bericht met je vrienden!