zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

My Brainbox in XGP

My Brainbox in XGP

26 oktober 2018
Van 21:00 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWENDIJK - XGP presenteert My Brainbox. Deze vrijdag komt het legendarische My Brainbox ft. Jan Akkerman en Bert Heerink naar Xinix. Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld.

Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven!  Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de 1ste LP van Brainbox uit 1969 met o.a.  Down Man , Dark Rose , Summertime , Sea Of Delight , Woman’s Gone  en Scarborough Fair. Het album is een mijlpaal in de Nederpop.
Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman ook nog eens meerdere soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.
In datzelfde jaar startte de meester de samenwerking met  zanger  Bert Heerink, zanger van Vanderberg,  om het Rock&Blues-repertoire van deze legendarische band nieuw leven in te blazen onder de naam : MY  BRAINBOX . Op het podium weten de mannen zich gesteund door Jan’s voortreffelijke Band en wordt de ‘Progressive Rock‘ van eind jaren ‘60 met veel overtuiging en dynamiek gespeeld.

Entree: Jeugdleden Xinix €  12,00, leden Xinix € 13,00 en niet-leden € 15,00.

Meer info en voorverkoop: www.xinix.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Poppodium Xinix

Nieuwendijk

0183 - 405 808

www.xinixweb.nl
Deel dit bericht met je vrienden!