woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Riddertoernooi Loevestein

Riddertoernooi Loevestein

20 oktober 2018
Van zaterdag 20 oktober 2018 tot en met zondag 21 oktober 2018
Van 11:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM/POEDEROIJEN: Riddertoernooi

Oktober 1372

De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

Op 20 en 21 oktober beleef je de Middeleeuwen in het echt op Slot Loevestein. Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders of doe zelf mee in een workshop. Ook is er een kampement en kun je zien hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden. Het middeleeuwse riddertoernooi op Slot Loevestein is een weekend vol activiteiten voor jong en oud!
Programma

Het hoogtepunt van het toernooi is natuurlijk de spannende finale van het steekspel, waar de stoere ridders op hoge snelheid op hun paarden over het toernooiveld galopperen. Voor het zover is kijk je mee naar de voorbereidingen van de ridders tijdens de zogenoemde 'wapenproeven'.

In het kasteel ontmoet je twee jonkvrouwen die je vertellen over ridders, het slot en Hugo de Groot. Andere belangrijke gasten zijn: Aagje de vertelster, Lucas de troubadour, de Meyden van Loevestein en in de Keucken van het slot vind je de cockemeesters Lena en Marie. Lukt het je om hen een Middeleeuws recept te ontfutselen?

In de 'kiddy battle' leren kinderen hoe je vecht met het zwaard en worden ze zelf een echte ridder (vanaf 4 jaar). Kinderen en volwassenen kunnen boogschieten onder begeleiding van Longbowman en zijn kasteelschutters. Hoe worden pijlen en bogen gemaakt en waar werden ze voor gebruikt? Stel al je vragen en vergeet vooral niet zelf een keer te schieten!

Op de Middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement. Ontdek dat het Middeleeuwse leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters in het kampement.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem | Poederoijen

0183 - 44 71 99

info@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!