woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Open dagen Woon-Werkboerderij Kraaiveld

Open dagen Woon-Werkboerderij Kraaiveld

05 oktober 2018
Van vrijdag 05 oktober 2018 tot en met zaterdag 06 oktober 2018
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Open dagen Woon-Werkboerderij Kraaiveld

  • Vrijdag 5 oktober: 14.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag 6 oktober: 13.00 tot 16.00 uur

De nieuwe woon- en werkboerderij Kraaiveld houdt op 5 en 6 oktober een open dag voor belangstellenden. Zij kunnen op die dagen een kijkje nemen op deze locatie en kennismaken met een aantal medewerkers. Kraaiveld maakt onderdeel uit van zorginstelling ’s Heeren Loo en is bedoeld voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Officieel opent Kraaiveld op 1 november aanstaande haar deuren.

Het complex is vernoemd naar landgoed Kraaiveld, dat bestaat uit een moderne woon-werkboerderij, een gezinshuis, een moestuin en allerlei fruitbomen. Kraaiveld is gelegen in het landelijke gebied tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Er gaan circa 15 (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking onderdak vinden op Kraaiveld. Ook kunnen mensen met een verstandelijke beperking die niet op Kraaiveld woonachtig zijn er terecht voor dagbesteding.

De bewoners van Kraaiveld wonen en werken op de boerderij. De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Zo kappen ze zelf het hout, onderhouden de biologische moestuin en fruitbomen. Ook behoort bierbrouwen in de brouwerij op het eigen terrein tot de mogelijkheden, net als het verzorgen van dieren. Op het terrein komt tevens een winkel en een kleine horecagelegenheid.

Tijdens de open dagen is het mogelijk om een wandeling, zelfstandig of onder begeleiding, te maken over het landgoed. Onderweg staan verschillende informatiestands waar bezoekers worden geïnformeerd over het wonen en werken op Kraaiveld en over de producten die van het land komen. Aan het einde van de wandeling staat een kleine versnapering klaar. Op het terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Woon- en werkboerderij Kraaiveld is gevestigd op De Roef 4, 4285 WR Woudrichem.

Info

Organisator:

Adres:

Woonboerderij Kraaiveld

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!