dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Studieavond over Israël

Studieavond over Israël

02 oktober 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

RIJSWIJK - Studieavond van de Commissie Kerk en Israël Rijswijk met Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp die avond: Is Jezus los verkrijgbaar van het Joodse volk?

‘Kan de christelijke kerk tot haar bestemming komen zonder Israël? Geen enkele serieuze gelovige zou eigenlijk kunnen zeggen: “Ik heb eigenlijk niet zo veel met Israël”. Als dat zo is, mis je heel veel van wat de God van Abraham, Izak en Jakob op dit moment aan het doen is met en door Zijn volk. En wat Hij nog gaat doen. Gods Woord vertelt ons dat ‘het heil uit de Joden is’, en dat de ‘vervallen hut van David’ weer opgericht zal worden. Ik geloof dat dat zal gebeuren. Als deze dingen zo zijn, dan kan de christelijke kerk niet tot haar ware doel en bestemming komen zonder een volledig hersteld Israël. En dat is iets wat onze Heer zeer na aan het hart ligt. God is bezig om Israël als volk en natie te herstellen, voordat de Koning Zelf straks terugkomt. God bereidt gelovigen nog steeds voor om ‘met Hem bijeen te brengen’ en ook om anderen daarvoor warm te maken. Ik ervaar het zo dat de tijd nog kort is voordat Gods Koninkrijk komt

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie:

De bijeenkomst vindt plaats in de Hervormde Kerk, Maasdijk 27 in Rijswijk.

De toegang is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Hervormde kerk

Rijswijk

Deel dit bericht met je vrienden!