zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Open Monumentendag: heel Altena bakt

Open Monumentendag: heel Altena bakt

08 september 2018
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG / VEEN: In het kader van Open Monumentendag 2018 organiseren de molenaars uit Veen en Aalburg een heuse bakwedstrijd. Laat je creatie op zaterdagmiddag 8 september onder de wieken van de Veense korenmolen jureren – heel toepasselijk, in een gezellige tent! - door een vakjury onder leiding van bakker Gerard Hardeman. Wie weet ga je naar huis met mooie en toepasselijke prijzen, zoals een hippe bakcursus, een leuk bakpakket, of een mooi kook/bakboek.

Haal dus snel een startpakket in huis! Het pakket bestaat uit een pak biologische tarwebloem, een inschrijfformulier en een wedstrijdreglement. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen, dus wees er snel bij!

De startpakketten (ter plaatse inschrijven) zijn te verkrijgen op de volgende locaties: Korenmolen ‘De Hoop’, Maasdijk 381 te Veen (open zaterdags van 10 – 18 uur en als de wieken draaien), bij de biologische bakkerij van Gerard en Suus Hardeman, Torenstraat 2, Wijk en Aalburg, en bij boekwinkel Tante Bethje Books & Co, Kerkstraat 24, Woudrichem. Je kunt ook alvast een mailtje sturen naar beukesenmop@live.nl voor je inschrijving.

Wedstrijdreglement;
• Door het afhalen van een pakket en het indienen van een inschrijfformulier verplicht je je aan de wedstrijd deel te nemen, en ben je op 8 september vertegenwoordigd met een inzending.
• De wedstrijd is vrij, je lekkernij mag zowel zoet als hartig zijn, mag zowel brood als banket zijn.
• Geef je creatie/taart/lekkernij een spannende of originele naam! Tip: het thema van Open Monumentendag is ‘In Europa’. Wie weet levert een Europees tintje extra punten van de jury op..!
• De meelcomponent in je baksel bestaat uit biologische bloem (of meel) van de Aalburgse korenmolen. Wil je een ander soort basismeel gebruiken dan de tarwebloem uit je startpakket? Stuur een mailtje met je vraag naar de molenaars: beukesenmop@live.nl
• Bij het inleveren van je inzending zorg je voor een volledige ingrediëntenlijst, in volgorde van gebruikte hoeveelheden (gewicht). Tip: door het gebruiken van streekproducten en/of biologische producten kun je extra punten verdienen van de jury. Vermeld dat er eventueel dus bij!
• Vermeld waar je het recept hebt gevonden. Eigen recepten scoren hoger!
• De jury onder leiding van biologische bakker Gerard Hardeman beoordeelt verder op: presentatie, originaliteit, smaak, textuur, en gebruikte ingrediënten.
De creaties moeten op zaterdag 8 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur bij de Veense korenmolen worden ingeleverd. Om 17.00 gaat de jury proeven, en de winnaars gaan naar huis met leuke prijzen én eeuwige roem. Na de prijsuitreiking is uiteraard de Molenproeverij geopend en mag het publiek ook van de ingezonden creaties genieten.

Heel veel succes!!!

Deel dit bericht met je vrienden!