donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Altena Beweegt

Altena Beweegt

30 juni 2018
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

BABYLONIENBROEK/REGIO: Zaterdag 30 juni a.s. wordt in samenwerking met de drie gemeenten Werkendam, Woudrichem en Wijk en Aalburg een sportieve dag georganiseerd, oftewel “Altena Beweegt”.

Opzet van die dag is om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Dit naar aanleiding van het samenvoegen van de drie gemeenten op 1 januari 2019. Altena Road Runners is “kartrekker” en zal het hardlopen organiseren. Zo ook zal de wandelvereniging en de fietsorganisatie activiteiten plannen.

De A.R.R. heeft vanaf elke drie gemeentes routes uitgezet van ongeveer 30 kilometer, start om ongeveer 10.00 uur en die gezamenlijk op de gemeentegrenzen samenkomen (De Hill bij Babyloniënbroek) omstreeks 14.00 uur. Op de Hill vinden die dag diverse activiteiten plaats door verschillende sportverenigingen. De feestelijkheden eindigen om 17.00 uur

Men kan op die dag op twee manieren actief meedoen, namelijk:

a. Vanaf de drie gemeentehuizen zullen bussen vertrekken die de route rijden, ze maken tussenstops na ongeveer 5 kilometer, zodat je dus als loper zelf kan bepalen hoeveel kilometers je aflegt. Ben je na b.v. 5 of 10 kilometer moe, stap dan in de bus en sla dan een gedeelte over, om vervolgens weer een stuk te lopen. In de bus is ook de verzorging aanwezig (water, sportdrank en fruit). Je kan ook in je eigen woonplaats opstappen en de route verder volgen. Vertrektijd en plaats worden later bekendgemaakt, zo ook de route.
b. ( Estafetteloop ) Ook is er een mogelijkheid om niet met de bus te gaan, maar als groepje in estafettevorm de route af te leggen, b.v. één persoon loopt, de ander fietst en wisselt naar behoefte.
Wij hopen dat de A.R.R. met vele lopers hieraan mee gaan doen, ook zullen we via de media alle hardlopers in het Land van Heusden en Altena hiervan in kennis worden gesteld.

De route kan ook al fietsend in zijn geheel afgelegd worden.

Kort samengevat: zet zaterdag 30 juni in je agenda om een uniek spektakel tot een mooi einde te brengen.

Het beweegteam bestaat uit: Hans Elema, Dik van Zanten, Ton Wintermans en Jan van Herwijnen.

Info

Organisator:

Adres:

Altena Road Runners

Altena

Deel dit bericht met je vrienden!