vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Altena van slag

Altena van slag

23 juni 2018
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM  - Vierde editie Altena van Slag.

Bij veel muzikanten staat deze datum rood omcirkelt in de agenda. Op deze dag zullen er weer muziek examens worden afgenomen in  Woudrichem. Uit het hele land van Heusden en Altena, maar ook daarbuiten zullen HaFaBra musici laten horen en beoordelen wat ze geleerd hebben.

Maar... dat is niet het enige..

In het Rondeel te Woudrichem, waar alles plaats vind, zal om 19.30 uur ook een spectaculair slagwerkconcert plaats vinden. Maar liefst vier ensembles zullen deze avond hun opwachting maken.
De ensembles komen allemaal uit de regio. Zo zal er een slagwerkgroep te horen zijn uit Ammerzoden. Dit ensemble is klein en met beginnende muzikanten en speelt vooral ongestemde slagwerkinstrumenten.

De slagwerkgroep van muziekvereniging Excelsior uit Genderen bestaat al heel wat jaartjes langer. Zij spelen gevarieerde muziek, van swingende samba's tot prachtige percussiewerken.
De naam verraadt al waar ze mee bezig zijn. Slagwerkgroep Percussion Fun. Een hele leuke club fanatieke Slagwerkers die o.l.v. Ron van Vuuren het Rondeel op haar grondvesten zal doen schudden.

Als laatste ensemble zal Avant Garde uit Klundert een optreden verzorgen. Dit grootse ensemble behaalde onder leiding van dirigent Frank de Jong vorig jaar op het Wereld MuziekConcours in de hoogste divisie een gouden medaille en mag daarmee tot de top van Nederland worden gerekend op slagwerkgebied. Vijf jaar geleden waren zij ook al eens in Woudrichem te horen en lieten het publiek genieten van alles wat met slagwerk te maken heeft. Van klokkenspel tot bassdrum en basmarimba tot triangel. Alles komt uit de kast. Ook dit jaar komen zij met een fantastisch repertoire waar elke slagwerkliefhebber zal genieten.

Info

Organisator:

Adres:

Altena van slag

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!