donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Exposities Maaswaarden

Exposities Maaswaarden

03 mei 2018
Van donderdag 03 mei 2018 tot en met woensdag 06 juni 2018
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond tot 6 juni 2018:
Wordt er geëxposeerd door schildersgroep “Artemisia”. Dit is een gevarieerde kunstgroep die iedere woensdagmiddag samen komt in de Bubeclu in Wijk en Aalburg. 
Er wordt op verschillende niveaus geschilderd en met veel verschillende materialen gewerkt. Zij gebruiken bijvoorbeeld schelpen, veertjes en andere natuurlijke materialen in combinatie met olie- of acrylverf. Geregeld worden er doeken gebruikt die groter zijn dan 1 m x 1 m om natuurlandschappen te schilderen. Kortom: de onderwerpen van de werken zijn zeer gevarieerd en hebben vaak een verrassend resultaat. 
Het positieve van deze kunstgroep is dat leden elkaar stimuleren en advies geven. 
De achtergrond van deze kunstgroep is heel divers. Enkele leden hebben momenteel teken- en schilderles bij Peter Linnartz in Giessen. Ook heeft één van hen ervaring met beeldhouwen en een werkstuk voor de Efteling gemaakt. De meeste leden hebben hun ervaring opgedaan bij de kunstdocenten Jan de Hoop en Rita van der Laan in Heusden.
Sommigen uit deze groep hebben een eigen website. Wanneer men geïnteresseerd is in (schilder)kunst is het zeer de moeite waard om deze websites  www.reneestolk.nl  en  www.nellysbeeldvorming.nl   te bekijken.

Op de 1ste etage tot 6 juni 2018:
Exposeert Frits van Breemen uit Almkerk. Frits is autodidact kunstschilder. Hij heeft zijn hele leven al een passie voor het vak gehad, maar door een drukke baan heeft hij dit nooit verder kunnen ontplooien. Toen er een wat rustigere periode in zijn leven kwam heeft Frits zich verder in het schildersvak kunnen verdiepen. Een bevriend kunstenaar heeft hem diverse technieken bijgebracht en daarnaast heeft hij vele cursussen en een master class gevolgd. Hij is nu ruim 15 jaar met veel plezier bezig om zijn ideeën op doek te zetten. Frits houdt van de natuur en alles wat daarin leeft. Hier haalt hij veel inspiratie vandaan voor zijn schilderwerken. Ook is Frits begeleider van schilderclub ‘de Veste’  in Woudrichem.

In het atrium van Wijkestein staan twee vitrinekasten. In één hiervan is ook tweemaandelijks een verzameling te zien.
Vanaf heden tot 6 juni zijn er in de vitrinekast oude fototoestellen en spionagematerialen te zien van Jules Faber uit Genderen. U kunt deze expositie dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur.

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Zorgplein Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Zorgplein Maaswaarden

Wijk en Aalburg

0416-698400

b.noorloos@maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!