vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gespreksavond huisvesting arbeidsmigranten

Gespreksavond huisvesting arbeidsmigranten

05 april 2018
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

VEEN - Kom je ook op Donderdag 5 april, 19.00 uur, dorpshuis Veen, Groeneweg 2 Veen

Thema-avond : Arbeidsmigranten in gemeente Aalburg, hoe nu verder?

Iedere geïnteresseerde in de gemeente Aalburg en daar buiten wordt van harte uitgenodigd om mee te praten over het thema Arbeidsmigranten en hun huisvesting op 5 april 19.00 uur in het dorpshuis te Veen.

Wethouder Wijnand van der Hoeven, de inwoners van de Wielstraat, ondernemers en de dorpsraad nodigen iedereen uit om in het dorpshuis in Veen te komen praten over het thema arbeidsmigranten. Ook buurgemeentes zijn meer dan welkom.

Intentie

De intentie is om samen aan de tekentafel te gaan zitten over het te vormen beleid inzake arbeidsmigranten en hun huisvesting en te praten over randvoorwaarden en proces, nut en noodzaak.
De afgelopen weken is er veel discussie geweest over dit thema. De reden was de voorgenomen plannen in de Wielstraat om een wooncomplex voor arbeidsmigranten te plaatsen. Deze plannen gaan, zoals recentelijk besloten is, niet door.

Alle partijen echter vinden het wel belangrijk dat het gesprek nu niet stopt, want er is nog geen goede oplossing. Iedereen die in de gemeente werkt, verdient een goed (tijdelijk) onderkomen. Het huidige beleid voldoet niet aan de behoefte die er nu en de komende jaren speelt : 

1. De economische groei in bepaalde sectoren is groot en genereert een grote behoefte aan arbeidscapaciteit, waaronder arbeidsmigranten.

2. In de gemeente zijn er nu al arbeidsmigranten aanwezig die géén of geen legale huisvesting hebben

Het is daarom tijd om gezamenlijk hierover na te denken en oprecht naar elkaars standpunten te luisteren. Het doel is te bepalen wat is nu wel wenselijk en wat niet. Hoe regelen we het samen? Onder welke voorwaarden? Welke risico’s moeten
we vermijden?

Wil je ook komen, meld je even aan of stuur een email naar visioncc7@gmail.com onder vermelding van 5 april in onderwerp en met naam en hoeveel personen er komen.

Tot 5 april!

Info

Organisator:

Adres:

Bewoners, gemeente

Veen

Deel dit bericht met je vrienden!