vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Oude kerkje viert verjaardag van J.S. Bach

Oude kerkje viert verjaardag van J.S. Bach

21 maart 2018
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - 21 maart is de verjaardag van J.S. Bach. In het hele land worden concerten gegeven om muziek van hem te laten horen. Bach viert zijn verjaardag in Aalburg.

21 maart wordt de verjaardag van Johan Sebastiaan Bach herdacht.  Deze beroemde componist is 333 jaar geleden geboren.   Bij het  oude kerkje in Aalburg is het idee ontstaan om die dag de kerk open te stellen voor liefhebbers van de muziek van Bach.

Voor en door liefhebbers
Op de vraag of iemand Bach wil spelen is wel door 20 personen positief gereageerd. Allemaal mensen die ooit een stuk van Bach hebben ingestudeerd, variërend van mensen die professioneel met muziek bezig zijn tot twee jonge meiden die op viool of dwarsfluit een stuk gaan spelen. Die nieuwe generatie willen we in ieder geval een kans geven. Maar er zijn ook  mensen hun instrument weer afstoffen en soms met onbekende  mensen weer samen muziek gaan maken.

De instrumenten aan de bespeeld gaan worden zijn: orgel, spinet, blokfluiten, gitaar, dwarsfluit, fagot (2) cello, viool, draailier, koperblazers en natuurlijk de menselijk stem.

Deze muzikale ontmoeting begint om 19:30 uur in het oude kerkje aan de Maasdijk (ingang Schoolstraat).

De entree is gratis al is er wel een collecte en kan er in de pauze koffie worden gekocht met een lekkere (muziek)notenkoek.

Wil je komen luisteren dan kan je voor de zekerheid aanmelden via Facebookpagina @oudekerkaalburg

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting Oude kerk

Wijk en Aalburg

oudekerkaalburg@gmail.com www.oudekerkaalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!