zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Studieavond met ds. Gerard Krol

Studieavond met ds. Gerard Krol

20 maart 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Op dinsdag 20 maart is er in Werkendam een studieavond met ds. Gerard Krol, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De betekenis van de Tempel in Gods plan. De bijeenkomst vindt plaats in de Maranathakerk, Gedempte Haven 1 in Werkendam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De betekenis van de Tempel in Gods plan
Op deze avond staan we stil bij het belang van de tempel in de Schrift. De Bijbel is eenduidig, van Genesis tot en met Openbaring dat God bij de mensen wil wonen. De tempel was een tastbare replica van Gods hemelse verblijfplaats. Toen Mozes werd opgedragen een tempel te maken, werd hem verteld die draagbaar te maken, het was een tent of tabernakel. De Tempel heeft alles te maken met Gods plan voor de verlossing van de mensheid. Het is een glorieus plan waarvan God nooit is afgeweken. De tempel in Jeruzalem was de plaats waar God Zijn Naam aan verbonden heeft. Na de eerste en tweede Tempel is er ook in de toekomst sprake van een nieuwe tempel. Ook gaat het om de tempel als beeld van je eigen lichaam, een beeld dat ook Jezus op Zichzelf toepaste.

Achtergrond spreker
Ds. Gerard Krol heeft gestudeerd in leiden en Groningen en heeft als predikant gestaan in Lemmer en momenteel als PKN predikant in Geldermalsen. Ds. Krol is teven bestuurslid van de stichting Christenen voor Israël.

Info

Organisator:

Adres:

Christenen voor Israƫl

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!