vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Alcohol, drugs en opvoeden, hoe pakt u dat aan?

Alcohol, drugs en opvoeden, hoe pakt u dat aan?

20 maart 2018
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

Sleeuwijk - Op dinsdag 20 maart organiseert het jongerenwerk een thema-avond over alcohol, drugs en opvoeden voor ouders uit de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam.

De bijeenkomst begint om 20.30 uur, vindt plaats in de aula van De Schans, Munnikenland 27 in Sleeuwijk en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Het thema van de bijeenkomst is Alcohol, drugs en opvoeden, hoe pakt u dat aan? Opvoeders worden zich steeds bewuster van de schadelijke effecten van op jonge leeftijd alcohol drinken en van de gevaren van drugsgebruik.
Twee acteurs van Helder Theater wisselen op een humoristische manier de theorie over alcoholschade en drugs af met herkenbare situaties uit de praktijk. Dat doen zij interactief door de aanwezigen bij de scènes te betrekken en met hen in gesprek te gaan. Onderdelen van deze interactie zijn: tegen welke uitdagingen loopt u thuis zelf aan? En hoe lost u deze op? Hoe gaat u met het experimenteergedrag van uw kind om?

Als ouder lijkt het soms of je de enige bent die met deze uitdagingen te maken krijgt. Tijdens deze thema-avond zal blijken dat ook andere ouders dezelfde uitdagingen hebben. Naast de theaterscènes geven diverse professionals een steuntje in de rug. Zij geven tips en trucs om pubers nog beter te begrijpen en hen op weg naar volwassenheid extra te ondersteunen.

Ouders die aan deze thema-avond willen deelnemen, kunnen zich opgeven (met het aantal deelnemers) via het jongerenwerk: zbal@woudrichem.nl.

Er zijn 200 plaatsen beschikbaar, dus vol=vol.

Voor meer informatie kunnen ouders contact opnemen met Zeynep Bal.

Meer weten over Helder Theater? Kijk dan op ww.heldertheater.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Gemeente Altena

Sleeuwijk

(06) 448 237 18

zbal@woudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!