donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Dorpsraad Almkerk terug in de tijd

Dorpsraad Almkerk terug in de tijd

20 maart 2018
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - Dorpsraad Almkerk terug in de tijd. De jaren zestig passeren de revue

In 1963 werd over het leven en wonen in Almkerk een mooie dorpsfilm gemaakt. Voor toen der tijd een bijzondere gebeurtenis.

Naar aanleiding van de succesvolle presentatie van een nieuwe dorpsfilm in 2016 is het idee bij de dorpsraad Almkerk ontstaan om de oude film uit de mottenballen te halen en deze te gaan vertonen in servicebioscoop Hollywoud en Altenahove in Almkerk. Altenahove en Hollywoud waren meteen enthousiast en willen hieraan graag meewerken.

De film laat een mooi beeld van het leven en wonen in 1963. Op die manier kunnen we ervaren wat e allemaal in de ruim 50 is veranderd. Mooi op terug te kijken voor de ouderen en herinneringen op te halen en leuk voor de jongeren om te zien hoe men in Almkerk toen leefde.

Rondom de vertoning van de film komt er nog mini-markt met attributen en foto’s uit die periode en komen nog enkele Almkerkers aan het woord die iets gaan vertellen over de jaren zestig.

De film wordt op dinsdagmiddag 20 maart vertoont in Altenahove voor de ouderen en op donderdagavond 22 maart in Hollywoud.

De dorpsraad Almkerk is daarvoor op zoek naar allerlei vormen van materiaal uit die periode. Dat kunnen foto’s zijn, krantenknipsels, verzamelingen, huishoudelijke artikelen, shirtjes die verenigingen toen droegen, filmpjes, anekdotes, enzovoort. Alles is welkom.

Daarvoor kan contact opgenomen worden met Zeger van der Stelt (email:zeger@vandersteltalmkerk.nl, tel. 0183-400169) of Kees Noorloos (email: k.noorloos@planet.nl, tel.0183-401413).

(Foto dorpsraad Almkerk)

Info

Organisator:

Adres:

Dorpsraad Almkerk

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!