donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Gansch de gans

Gansch de gans

04 maart 2018
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Het verhaal van de wilde ganzen in ons land is nagenoeg bekend. Vooral de zogenaamde exoten, ganzen die hier van nature niet voorkomen, veroorzaken veel overlast en schade aan natuur en gewassen. Deze ganzen blijven hier zomers èn ‘s winters en hebben zich (oa wegens gebrek aan natuurlijke vijanden) explosief kunnen vermenigvuldigen. Natuurorganisaties zoals Brabants Landschap, zetten zich er zich voor in om deze ongewenste gasten zoveel mogelijk te weren.

Met als gevolg dat er een flink aanbod van ganzenvlees is dat, wegens gebrek aan interesse door de consument, in de kliko verdwijnt. Prachtig puur natuur ekovlees gaat dus nog steeds naar de destructie.

Vandaar dat wij wederom gestart zijn met de workshop ‘Gansch de Gans’ waarin deelnemers - onder deskundige leiding - worden geleerd hoe ze het best een gans kunnen prepareren om op te eten. Daarnaast bereiden ze, onder begeleiding van onze chef, gezamenlijk een vier gangen menu waarin de wilde gans natuurlijk de hoofdrol speelt. Uitgangspunt is dat we nagenoeg niets weggooien! Dus ook de maag, nek en bijvoorbeeld karkas worden gebruiken voor de heerlijkste gerechten.

Onze instructeur, Jack Buinsters, is naast een gepassioneerd jager tevens hoofd van de wildafdeling van de Hanos Breda. Jack heeft enorm veel kennis en ervaring die hij tijdens de workshop met humor en geduld inzet. Natuurlijk worden bij de bereiding weer de The Big Green Egg’s ingezet. Zodat we naast langzaam garen en grillen bijvoorbeeld ook de ganzenborsten kunnen (warm) roken.

Er wordt een onbeperkt dranken arrangement gehanteerd bestaande uit huiswijnen, bier en fris met koffie/thee toe èn iedere deelnemer krijgt een nagenoeg compleet gedemonteerde gans mee naar huis. Als klap op de vuurpijl krijgt men na een paar dagen een schitterend digitaal receptenboek met veel foto’s van de betreffende workshop.

Datum: ​4 maart
Aanvang: ​13.00 uur tot ongeveer 17.30 uur
Locatie: ​​Landgoed Hoeve Kraaiveld
Deelnemers bijdrage: ​€ 82,50 inclusief alles dus incl. gans voor mee naar huis

Nadere informatie

Pop-up Kookstudio Heerlijk en Eerlijk
Ronald van den Ende
06 53 20 60 99
chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl

Info

Organisator:

Adres:

Kookstudio Heerlijk en Eerlijk

woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!