vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

 Exposities bij Zorgplein Maaswaarden

Exposities bij Zorgplein Maaswaarden

01 maart 2018
Van donderdag 01 maart 2018 tot en met vrijdag 04 mei 2018
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

AALBURG - Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 4 mei 2018:
Exposeert Frits van Breemen uit Almkerk. Frits is autodidact kunstschilder. Had daar altijd al een passi voor maar door een drukke baan nooit verder kunne ontplooien. Toen er een wat rustigere periode kwam heeft Frits zich er verder in kunnen verdiepen. Een bevriend kunstenaar heeft hem diverse technieken bijgebracht en daarnaast heeft hij vele cursussen en een master classes gevolgd.
Hij is nu ruim 15 jaar met veel plezier bezig met zijn ideeën op doek te zetten. Frits houd van de natuur en alles wat er in leeft. Hij vind er dan ook veel onderwerpen die vragen om op een doek te worden vastgelegd. Hij begeleid ook de schilders club Woudrichem.

Op de 1ste etage vanaf heden tot 4 mei 2018:
Exposeert het Atelier Rietveld uit Sleeuwijk. In het atelier zijn acht tot tien schilders met een verstandelijke beperking. Dat het Atelier een creatieve omgeving is, zie je aan alles. De ruimte is een kleurrijk geheel van lijsten, verf, kwasten en papier. De werken die de cliënten maken ontstaan op verschillende manieren. Zo laat de één zich inspireren door kleuren en vormen en de ander door een bepaald thema, bijv. dieren, bloemen of een andere kunstenaar. Ze maken hier schilderijen op papier en doek en werken met diverse druktechnieken. De cliënten leren er verschillende verftechnieken met behoud van eigen stijl.

De kunstwerken zijn overal bij SOVAK terug te vinden, maar ook bij buurtbewoners en in openbare gelegenheden als het gemeentehuis. Bij de eigen inlijsterij worden de schilderijen vakkundig voorzien van een passe-partout en lijst. Aan het atelier is ook een kunstuitleen verbonden. Door deze activiteiten komen de cliënten veelvuldig in contact met hun klanten. Dit stimuleert hun gevoel van eigenwaarde en het bevordert de integratie in de omgeving. Iedere schilder heeft zijn eigen unieke stijl. Naast het houden van exposities, is er de mogelijkheid één of meerdere kunstwerken te lenen of zelfs te kopen in de kunstuitleen. Er zijn diverse formaten lijsten en doeken, zodat er voor ieders smaak wel iets tussen zit. U betaalt ongeacht het formaat €3,00 per maand. Het lidmaatschap van de uitleen is gratis. De uitleenperiode is minimaal 1 maand.

Atrium
In het atrium van Wijkestein staan twee vitrinekasten. In één hiervan is ook tweemaandelijks een verzameling te zien.

Vanaf heden tot 4 mei zijn er spulletjes te zien die met “Koningsdag” te maken hebben afkomstig van Jannie Clement en Gerie Duijzer. U kunt deze exposities dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur.

Voor meer informatie of interesse om gratis te exposeren of uw verzameling tentoon te stellen in de vitrinekast, kunt u contact opnemen met Bert Noorloos, telefoon 0416-698400. Mailen kan ook b.noorloos@maaswaarden.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Zorgplein Maaswaarden

Wijk en Aalburg

0416-698400

b.noorloos@maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!