donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

24 februari 2018
Van zaterdag 24 februari 2018 tot en met zondag 04 maart 2018
Van 11:00 uur tot en met 00:00 uur

REGIO / POEDEROYEN: Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

Slot Loevestein is 657 jaar oud en wie zo oud is, heeft veel verhalen te vertellen. In de het kasteel en de vesting zijn veel juweeltjes opgetekend. In de schoolvakanties openen we de kist vol verhalen voor zo’n mooi geschiedenisverhaal. Aan de hand van voorwerpen uit de kist, vertellen de gidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. Het thema deze voorjaarsvakantie is ‘ridders en blijdestenen’. Beleef geschiedenis in het echt op Slot Loevestein en kom te weten hoe ridders, gevangen en soldaten vroeger leefden.

Wat is er wanneer te doen:

Kist vol verhalen - dagelijks
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Dat verhaal vertellen we vaak en graag. Maar Loevestein is nog veel meer! In de voorjaarsvakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Deze vakantie staan de ridders en blijdestenen centraal. Wat zijn ‘blijdestenen’  eigenlijk? Hoe wordt je ridder? Wat moest je doen? Hoe vaak moest je trainen? Stel al je vragen aan de kasteelgidsen. Kom je kijken en luisteren? Slot Loevestein is in de voorjaarsvakantie (24 feb – 4 maart) elke dag geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Workshop Bouw je eigen 'trebouchet'
Wat zijn die blijdestenen nu precies? Hoe werden ze afgeschoten? Dat kun je horen tijdens het vakantieverhaal van onze gidsen. Na het verhaal kun je je eigen ‘trebouchet’, een Franse katapult, bouwen tijdens de workshop.

Woensdag 28 februari: 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Vrijdag 2 maart: 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren voor de workshops. Je koopt je kaartje op de dag zelf aan onze kassa. Kosten: 2 euro per deelnemer. De workshop vindt plaats in het kasteel, de workshopkosten komen bovenop de prijs van het toegangskaartje.

Struintochten door Munnikenland
Op woensdag 28 februari en zaterdag 3 maart kun je met de gids van Staatsbosbeheer mee dwalen door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Ga mee op zoek naar de rode geuzen en konikpaarden die leven in dit mooie gebied!

Data: 28 februari – 14.00 uur - startlocatie: ingang Slot Loevestein, betalen bij de kassa
3 maart: 11.00 uur - startlocatie: parkeerplaats Slot Loevestein, betalen bij de gids
Prijs volwassenen: € 5
Prijs kind t/m 12 jaar: € 3
Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt 2 uur

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem | Poederoijen

0183 - 44 71 99

info@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!