vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Planten fruitbomen op de Ravelijnen

Planten fruitbomen op de Ravelijnen

03 februari 2018
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - 3 februari zullen de bomen geplant worden.

13:30 uur verzamelen in het Visserijmuseum. 

Woerkumer Weelde nodigt je uit voor het planten van fruitbomen in de vesting. 

Enkele jaren geleden hebben we als Woerkumer Weelde een plan gemaakt voor een grotere soortenrijkdom aan bomen, struiken en planten op de wallen van de vesting Woudrichem. Een deel er van is gerealiseerd. O.a. 5.000 bolletjes stinzenplanten en een bomenplan voor vervanging van de essen bij de molen. Het onderdeel fruitbomen dat op het zuidwestelijke bolwerk of net buiten de vesting zou komen is nog niet aangeplant. Daar gaat dit voorstel over.

Het Brabants Landschap heeft in 2017 in het Almbos oude fruitbomen gesnoeid en er ook weer 140 aangeplant. Samen met mensen die oude rassen hebben bewaard of die er nog veel van wisten is geïnventariseerd welke fruitbomen het beste geplant zouden kunnen worden.
Het gaat om de ravelijnen bij de Koepoortstraat en bij de Schapendam. Op de luchtfoto uit ongeveer 1930 is te zien hoe er bomen stonden op het Koepoortravelijn. We stellen voor in dezelfde lijn ongeveer 7 hoogstamfruitbomen te planten inclusief 1 walnotenboom.

Op het Schapendamravelijn kunnen aan weerszijden van de weg 1x 5 en 1x 7 fruitbomen worden geplant met langs de weg aan beide kanten een walnotenboom.

De fruitbomen inclusief 2 palen / band en stambeschermer zullen ongeveer € 35,-- per stuk kosten en de notenbomen ongeveer € 90,-. Bewoners of ondernemers uit de vesting zouden een boom kunnen sponsoren. De gemeente wil meewerken. Het planten – uiterlijk februari - kan gebeuren door de sponsors met hulp van de vrijwilligersgroep Liniewerkers van Brabants Landschap en vrijwilligers van Woerkumer Weelde. Het jaarlijkse snoeien kan gebeuren door vrijwilligers uit de vesting samen met de snoeibrigade en/of Liniewerkers. Rond de oogst kan een oogstfeest worden georganiseerd. Mogelijk samen met Woerkumer bier (of cider?).

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Woerkumer Weelde

Woudrichem

0628 70 3838 | 0651

Deel dit bericht met je vrienden!