vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Expositie Teus Verhoeven

Expositie Teus Verhoeven

02 februari 2018
Van vrijdag 02 februari 2018 tot en met zondag 25 maart 2018
Van 10:00 uur tot en met 17:00 uur

WERKENDAM - Het Biesbosch MuseumEiland exposeert onder de naam En toen kwam de sneeuw... winterwerken van de in het najaar van 2017 overleden kunstenaar Teus Verhoeven.

Over Teus Verhoeven
De Biesbosch, in zijn eigen woorden ‘een levend schilderij’, was zijn lust en zijn leven en vormde een bijzondere inspiratiebron voor de vele schilderijen die hij maakte. Tal van verenigingen en instellingen in en buiten Werkendam maakten dankbaar gebruik van zijn talent. Zo ook het Biesbosch Museum. Teus maakte verschillende decors voor het eerste muse um dat in 1984 aan de Spieringsluis de deuren opende.

Ook in het museum aan de Hilweg was hij actief betrokken bij onder meer de wisseltentoonstelling over de herdenking van 50 jaar watersnood in 2003.ExpositieTeus was enthousiast over het vernieuwde museum op het Biesbosch MuseumEiland. Er was al met hem gesproken over een wisselexpositie van zijn werk in het museum. Het stemt verdrietig dat die expositie er pas komt op het moment dat hij er zelf niet meer is.

De expositie is in overleg met de familie van Teus Verhoeven tot stand gekomen en toont een selectie uit de zogenaamde ‘winterwerken’.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Biesbosch MuseumEiland

Werkendam, Hilweg 2

0183-504009

ingrid@biesboschmuseumeiland.nl www.biesboschmuseumeiland.nl
Deel dit bericht met je vrienden!