vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Muziekles voor volwassenen

Muziekles voor volwassenen

01 februari 2018


WOUDRICHEM - Op 1 februari organiseert Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd in ‘t Rondeel een informatieavond voor volwassenen die voor het eerst een instrument willen leren bespelen.

Een wijdverbreid misverstand is dat alleen kinderen op muziekles gaan en een instrument leren spelen. Dat je ook op latere leeftijd kunt beginnen met muziekles en een leuke muziekcarrière kunt starten, is voor veel mensen een eye-opener. Maar dat het je veel plezier en genoegen kan brengen bleek wel in de gesprekken die ik voerde met Mariska Kwetters en Rick Hobo, beide lid van het harmonieorkest van Kunst Na Strijd en op latere leeftijd gestart met muziekles.

Mariska was 21 toen ze begon met muziekles en Rick 39 jaar. Beiden waren ze er in hun jeugd niet toe gekomen om les te nemen. Mariska omdat ze in de selectie turnde en Rick omdat er geen muziekvereniging was in het dorp waar hij opgroeide en er dus geen aanmoediging was om een instrument te gaan spelen. In beide gevallen was het door familie dat ze over de streep werden getrokken om een instrument te gaan spelen. Mariska haar schoonzusje speelde bij Kunst Na Strijd en Rick zag zijn jongste zoon daar met veel plezier muziek maken.
Beiden waren meteen overtuigd van het instrument dat ze wilden gaan spelen en ze zijn ook altijd bij dit instrument gebleven. Op oudere leeftijd zijn er wel zaken die het muziek maken lastig maken. Je zit in een leerproces en dat kost tijd. Daarbij een gezin en werk combineren valt niet altijd mee. Maar het plezier van spelen en de peptalk en motivatie van de docenten sleepten hen door de moeilijke momenten heen. Beiden vinden het ook fijn dat ze al heel snel opgenomen werden in de vereniging en deel uit konden maken van het (opleidings)orkest. Ook daar werden ze positief en stimulerend ontvangen.

Op dit moment geniet Mariska van iedere dinsdagavond lekker muziekmaken in het orkest. Haar opleiding heeft ze even op een laag pitje gezet, maar ooit hoopt ze haar B-examen te halen. Rick heeft de smaak te pakken. Hij haalde onlangs zijn B-diploma. Dit was het doel wat hij zichzelf gesteld had, maar hij gaat gewoon door met lessen en zoals hij zelf zegt: “Ik zie wel waar het schip strandt”.
Bent u benieuwd of een instrument leren bespelen ook iets voor u is, loop dan op 1 februari tussen 19.30 uur en  21.30 uur binnen in ‘t Rondeel. Er ligt een keur aan instrumenten voor u klaar om te proberen en ook zijn er muzikanten aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Bespreek onder het genot van een kopje koffie uw mogelijkheden.

Wilt u het volledige verhaal dat Mariska en Rick vertelden lezen, kijkt u dan op www.kunstnastrijd.nl

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Kunst Na Strijd

Woudrichem

info@kunstnastrijd.nl www.kunstnastrijd.nl
Deel dit bericht met je vrienden!