vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Start weerbaarheidsprogramma basisscholen

Start weerbaarheidsprogramma basisscholen

09 januari 2018
Van 09:45 uur tot en met 00:00 uur

HANK - DInsdag 9 januari om 08.45 uur start basisschool De Bolderik als eerste met het weerbaarheidsprogramma LEV. Met dit programma wil de gemeente de leerlingen van groep 7 en 8 voorbereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs. Wethouder John Bakker is het eerste uur van de training aanwezig. De komende maanden krijgen alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente die zich hebben aangemeld de tweedaagse training.

LEV2live daagt jongeren uit te kiezen voor een verantwoorde leefstijl
Ieder mens is uniek. Toch hebben kinderen en jongeren vaak het verlangen om op een ander te lijken. Sommige jongeren voelen zich onzeker, hebben een laag zelfbeeld of denken dat zij niet goed genoeg zijn. ‘LEV2live’ laat jongeren ontdekken hoe waardevol zij zijn en ondersteunt hen. Hierdoor leren zij op een goede en zorgvuldige manier met zichzelf en met anderen omgaan.
Het tweedaagse programma is interactief van opzet zodat jongeren waardevolle principes ontdekken en ervaren wat het effect is van keuzes die ze maken. Zo daagt LEV2live jongeren uit een eigen overtuiging te ontwikkelen en op basis hiervan keuzes te maken. Thema’s die in het programma worden behandeld zijn: zelfbeeld, vriendschap, risico en bescherming, internet, media, seksualiteit en verslaving.

De gemeente bespreekt het programma met ouders tijdens een ouderavond
Tijdens een ouderavond geven gemeente en een LEV2Live trainer uitleg over het programma. Ook krijgen ouders tips hoe ze thuis om kunnen gaan met de nieuwe fase van hun kind. Ouders hebben vaak meer invloed op hun kind dan ze zelf denken.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Werkendam

Werkendam

(0183) 50 72 00

info@werkendam.nl www.werkendam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!