vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Workshop fruitbomen snoeien in het almbos

Workshop fruitbomen snoeien in het almbos

16 december 2017
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

GIESSEN - Nu het fruit weer is geplukt en het winterseizoen aanbreekt verliezen de bomen hun blad en wordt het tijd om te gaan snoeien. Fruitgewassen als appels en peren worden voornamelijk in de winter gesnoeid en dat is dan ook de tijd dat de snoeibrigade weer op pad gaat.

Zoals gebruikelijk wordt er door de snoeibrigade weer een workshop gehouden aan het begin van het snoeiseizoen. De workshop is voor iedereen die meer wil weten over het snoeien van fruitbomen. Na het volgen van de workshop zijn de deelnemers ook welkom om tijdens het snoeiseizoen mee op pad te gaan zodat je meer vaardigheden ontwikkeld door zelf aan de slag te gaan.

De workshop word dit jaar gehouden in het Almbos. Het Almbos valt onder het beheer van het Brabants Landschap. Brabants landschap heeft de ruim 60 jaar oude boomgaarden aangevuld met nieuwe hoogstambomen van de bekende streekrassen. Ook is de oude Karbogerd achter het voetbalveld opnieuw ingeplant met hoogstamfruitbomen. De bomen zijn gemeenschappelijk eigendom en dus mag iedereen hier oogsten. Bijzonder zijn o.a. de oude witte wijnappels.

Na een korte theoretische introductie in Fort Giessen gaan de deelnemers samen met een expert in het Almbos aan de slag bij zowel de nieuw aangeplante bomen als ook de oude exemplaren.

De workshop wordt gehouden op 16 december.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de workshop en/of vindt u het leuk om met de snoeibrigade op pad te gaan? Meldt u aan;

Arjan Quartel:
awjquartel@hotmail.com

Georganiseerd door ANV Snoeibrigade Hoogstamfruit land van Altena Biesbosch

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

ANV Snoeibrigade Hoogstamfruit land van Altena Biesbosch

Giessen

awjquartel@hotmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!