donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Mini-concert Blazersklas KNS

Mini-concert Blazersklas KNS

15 december 2017
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - De afgelopen weken hebben kinderen van basisschool Eben Haëzer in Woudrichem tijdens schooltijd muziekles gehad. Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd is in samenwerking met Eben Haëzer een Blazersklas gestart voor de kinderen uit groep 6.

Door wijziging in de subsidieregeling krijgen de kinderen in groep 5 tegenwoordig een lessenreeks aangeboden, die gesubsidieerd wordt door de gemeente. Tijdens deze lessen maken kinderen oppervlakkig kennis met verschillende muzieksoorten, zoals slagwerk, zang, snaar- en blaasinstrumenten. Om kinderen verder te enthousiasmeren om ook werkelijk zelf muziek te gaan maken, heeft KNS een Blazersklas op de basisschool in het leven geroepen. Dit houdt in dat kinderen van groep 6 tijdens schooltijd (gratis) een lessenserie van tien lessen wordt aangeboden. Kinderen die geïnteresseerd waren, konden zich opgeven voor les op klarinet, saxofoon, trompet, euphonium of trombone.

Docenten van Kunst Na Strijd geven in twee groepen les: de houtblazers krijgen les van Olaf Baeke, de koperblazers van Henk den Uijl. Deze twee ervaren docenten verzorgen ook de lessen bij KNS. Voor de overige kinderen werden alternatieve (cultuur-)lessen gegeven door de eigen docent van Eben Haëzer. Dit concept is uniek in Woudrichem en blijkt een groot succes. Kinderen, ouders en docenten zijn zeer enthousiast!

Om deze Blazersklas af te sluiten wordt vrijdagmiddag 15 december in de Eben Haëzer een concertje gegeven. De kinderen laten dan horen wat zij allemaal geleerd hebben in de afgelopen weken. Niet alleen ouders en andere familie van de kinderen is hierbij van harte welkom, ook alle andere geïnteresseerden kunnen natuurlijk een kijkje nemen bij deze uitvoering. Komt u dus gerust even langs en als u wilt, probeer dan zelf een muziekinstrument uit.

Na afloop van het concert is er uitgebreid de gelegenheid voor alle aanwezigen om een muziekinstrument te proberen. Niet alleen kinderen zijn namelijk van harte welkom bij Kunst Na Strijd om een instrument te leren bespelen, zeker ook volwassenen kunnen bij deze vereniging terecht!

Geef u vrijdag 15 december op voor een serie proeflessen (tegen gereduceerd tarief) en kom gezellig samen muziek maken bij Kunst Na Strijd.

Het concertje begint om 13.00 uur in de centrale hal van de school.

Info

Organisator:

Adres:

Muziekvereniging Kunst Na Strijd

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!