vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Ideële markt De Werf

Ideële markt De Werf

01 december 2017
Van vrijdag 01 december 2017 tot en met zaterdag 02 december 2017
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Ook dit jaar biedt Bibliotheek CultuurPuntAltena in Woudrichem u weer de mogelijkheid uw cadeautjes, kaarten, kaarsen, kalenders en tassen voor Sinterklaas en Kerst bij de Wereldwinkel, Amnesty International en bij andere projecten te kopen. Op vrijdagmiddag en avond 1 december en zaterdag 2 december a.s. zijn deze instanties aanwezig op een gezellige ideële markt, tijdens de openingstijden van Bibliotheek CultuurPuntAltena op De Werf in Woudrichem.

Om meer aandacht te vestigen op de niet-commerciële en ideële handel, geeft Bibliotheek CultuurPuntAltena deze prachtige instanties in Woudrichem de gelegenheid om hun ideeën en waren onder de aandacht van de bibliotheekbezoeker te brengen.

De Wereldwinkel krijgt de laatste jaren steeds meer bekendheid: een winkel gedreven door vrijwilligers, die producten uit de Derde Wereld landen tegen een eerlijke prijs voor de makers aan de man brengen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Een winkel van en voor wereldburgers.

Een andere (internationale) organisatie die vertegenwoordigd is, is Amnesty International. Een organisatie die zich inzet voor mensenrechten. Een belangrijk onderdeel daarvan is het in grote getale schrijven van brieven om machthebbers onder druk te zetten om politieke gevangenen vrij te laten. Op deze dag kunt u informatie over Amnesty International inwinnen en producten, zoals kaarten en kaarsen, kopen.

Voor de weeskinderen in Starra Zagorra in Bulgarije maakte Janny van der Pol jarenlang unieke handgemaakte tassen. Dit doel draait nu geheel zelfstandig, zodat de opbrengst van de tassen op 1 en 2 december bestemd is voor een ander goed doel.

Al deze partijen samen vormen een bonte kraam met prachtige cadeaus voor Sinterklaas en Kerst.
De ideële markt is te bezoeken op vrijdag 1 december van 14.00 tot 20.00 uur  en op zaterdag 2 december van 9.00 tot 12.00 uur op De Werf in Woudrichem.
Tot ziens bij Bibliotheek CultuurPuntAltena – ook voor uw (ideële) inkopen voor de feestdagen.
www.bibliotheekaltena.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek CultuurPuntAltena

Woudrichem

www.bibliotheekaltena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!