vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Ingebruikname nieuwe ambulancepost Almkerk

Ingebruikname nieuwe ambulancepost Almkerk

29 november 2017
Van 10:30 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - Regionale AmbulanceVoorziening (RAV) neemt nieuwe ambulancepost Almkerk officieel in gebruik

Op woensdag 29 november 2017 neemt de RAV Brabant Midden-West-Noord haar nieuwe ambulancepost in Almkerk officieel in gebruik. Het was een lang gekoesterde wens van de RAV om in het land van Heusden en Altena een meer strategisch gelegen ambulancepost te hebben voor de regio Woudrichem-Werkendam. Dankzij de bereidwilligheid van de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg is in Almkerk een geschikte locatie gevonden om een nieuwe ambulancepost te bouwen. Op de nieuwe post, gevestigd aan de Sportlaan 168, staat 24 uur per dag, 7 dagen per week een ambulance.

Daarnaast richt de RAV in de brandweerkazerne in Genderen een “satellietpost” in: een extra locatie die binnenkort in gebruik wordt genomen. Hier staat overdag een ambulance, en in de toekomst ook ’s avonds.

Het werkgebied van de RAV Brabant Midden-West-Noord bestrijkt 43 gemeenten, van Steenbergen tot Boxmeer. In dit gebied heeft de RAV 23 ambulanceposten en twee meldkamers ambulancezorg. Het Spreidingsplan van het RIVM (Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu) streeft ernaar om met de ambulance in 95% van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. Hiervoor kan het nodig zijn dat de regionale ambulancevoorziening een ambulancepost verplaatst naar een meer strategisch gelegen locatie, bijvoorbeeld dichtbij uitvalswegen.

Het programma is als volgt:

10.30 uur               Ontvangst

10.45 uur               Welkomstwoord door

                               C. van den Brandt, manager RAV Midden- en West-Brabant

                               R. Bergsma, wethouder gemeente Woudrichem

11.00 uur               Openingshandeling wethouders Bergsma (Woudrichem) en Schreuders (Aalburg) en burgemeester De Boer (Werkendam)

12.00 uur               Afsluiting

Info

Organisator:

Adres:

RAV

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!