donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Expositie pleegouderschap en infoavond

Expositie pleegouderschap en infoavond

27 november 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Het Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein te Wijk en Aalburg huisvest vier weken lang een expositie die aandacht vraagt voor pleegouderschap. Tijdens de expositie op maandag 27 november is er tevens een informatieavond in het Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein voor iedereen die interesse heeft om pleegouder te worden. Op woensdag 15 november om 16.00 uur opent Wethouder Cees Schreuders de expositie.

Informatieavond voor ouders
Voor kinderen is het fijn om zo dicht mogelijk in de eigen omgeving opgevangen te worden. Daarom zijn er altijd wel pleegouders welkom die er willen zijn voor deze kinderen. Mensen die hier interesse in hebben zijn welkom op de informatieavond in het Zorgplein Maaswaarden, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg op maandag 27 november van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden is mogelijk via www.juzt.nl/pleegzorg.

Over pleegzorg
Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Pleegzorg kent verschillende vormen, voor korte en langere tijd, bij crisisopvang en in deeltijd, waardoor maatwerk geboden kan worden bij de hulp aan jeugdigen en hun ouders.
Pleegouders zijn nog steeds hard nodig. Want elk kind verdient het om op te groeien in een gezin. Een goede match tussen het kind en een pleeggezin is daarbij heel belangrijk. Op dit moment is Juzt op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Ook worden vaker pleeggezinnen gezocht voor broertjes en zusjes uit één gezin. Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp die sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van gemeenten valt.

Eerste standplaats van reizende expositie
De foto’s van kinderen in alle leeftijden zijn afkomstig van de campagne ‘Supergewonemensengezocht.nl’ van Pleegzorg Nederland, uitvergroot op groot formaat. De expositie van Juzt reist elke maand verder naar andere gemeenten in de regio.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Aalburg

Aalburg

0416 698700

gemeente@aalburg.nl www.Aalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!