zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dag van de Stilte

Dag van de Stilte

29 oktober 2017
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Op zondag 29 oktober wordt voor de zevende maal de jaarlijkse Dag van de Stilte gehouden. Van 11.00 tot 12.00 uur wordt overal in Nederland tegelijkertijd stilte in acht genomen.

Landelijk wordt erbij stilgestaan, dat er steeds minder echte stiltegebieden over zijn in Nederland. Zelfs in het Land van Altena is het nergens meer echt stil. Dat is jammer, want de mens kan deze plekjes goed gebruiken om af en toe eens tot zichzelf te komen tijdens het drukke dagelijkse leven.

Om ons stiltemoment te beleven, zijn we aangewezen op een van de 31 stiltegebieden die de provincie Noord Brabant heeft vastgesteld en beheert. We zouden kunnen kiezen voor de Biesbosch op ruim 12 km afstand, maar de andere gebieden liggen nog verder weg, tussen Oosterhout en Waspik, Tussen Waalwijk en Udenhout en voorbij Zaltbommel. Korthout kiest ervoor om dan maar naar een iets minder stil gebied te gaan.

Scheepsmotoren
We gaan naar de Groesplaat, langs onze eigen rivier de Merwede bij Woudrichem. We moeten dan gedogen dat we scheepsmotoren horen draaien. Dat is echter een monotoon geluid dat meestal niet als overheersend ervaren wordt, waarbij de natuurlijke geluiden van het water, de wind en de dieren overheersen.

In het vissers- en vestingstadje Woudrichem verzamelen we ons om 14.00 u. bij de Gevangenpoort. De activiteit duurt ca. 3 uur tot 17.00 uur.

We zullen op blote voeten naar het strandje lopen en daar gezamenlijk en in stilte, een monument van stilte tot stand brengen.

Info

Organisator:

Adres:

Jos Korthout

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!