donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Varen met Vrienden van Biesbosch Museumeiland

Varen met Vrienden van Biesbosch Museumeiland

07 oktober 2017
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM – De Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland maakt zaterdag 7 oktober vanaf 10.00 uur een vaar/wandeltocht door de Biesbosch met aansluitend een lezing over de restauratie van het schilderij van de Sint Elisabethsvloed. Ook mensen die nog geen lid zijn van de vereniging worden uitgenodigd mee te varen; wel is daaraan een speciale ledenwerfactie gekoppeld.

De vaar/wandeltocht op 7 oktober begint om 10.00 uur met ontvangst met koffie in het Biesbosch Museumeiland. Om 10.30 uur wordt ingescheept in de fluisterboot naar polder Maltha. Daar gaat het gezelschap van boord en wandelt via polder Petrusplaat terug naar het museum. Mensen die minder mobiel zijn kunnen in de fluisterboot blijven en varen mee terug. Bij terugkomst in het museum kan gebruik gemaakt worden van de lunch, de kosten hiervoor zijn vijf euro.

Na de lunch geeft Susanne Stangier vanaf 13.30 uur een lezing over de restauratie van het schilderij van de Sint Elizabethsvloed. De Vereniging Vrienden heeft een deel van deze restauratie bekostigd. Eerder heeft de Vereniging Vrienden de Huib den Tuinder bibliotheek in het nieuwe museum mogelijk gemaakt, evenals de elektrische laadpalen voor fietsers.

Actie
Bij deelname wordt men ingeschreven als lid van de Vereniging tot en met 31 december 2018. Het lidmaatschap van de vereniging is 25 euro per jaar en biedt het hele jaar rond gratis toegang tot het Biesbosch Museumeiland voor twee personen. De contributie wordt gebruikt om het museum te ondersteunen bij speciale projecten. Tevens wil de Vereniging door haar werk de betrokkenheid van de bewoners in de omgeving van het museum vergroten.

Mensen die mee willen op de vaar/wandeltocht moeten zich vooraf aanmelden via vrienden@biesboschmuseumeiland.nl of telefonisch 0183-504439. Tevens kunnen ze aangeven of ze gebruik maken van de lunch en de lezing willen bijwonen. 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!