vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Euro birdwatch: spotten van de vogeltrek

Euro birdwatch: spotten van de vogeltrek

30 september 2017
Van 07:30 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Op zaterdag 30 september neemt de Vogelwerkgroep van Altenatuur samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In meer dan 35 landen in heel Europa wordt er op hetzelfde moment vogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. De vogelaars staan vanaf 07.30 uur bovenop het watergemaal aan de Noordwaardweg in de Noordwaard.

Dit jaar verzamelt de Slowaakse partnerorganisatie van Vogelbescherming alle gegevens voor heel Europa. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 30 september tegenkomen. Ook in de Noordwaard wordt druk geteld. De vogelaars zijn vanaf 7.30 uur paraat om de overvliegende vogels te turfen. Ze tellen door tot omstreeks 12.00 uur. Vorig jaar werd in Nederland tijdens de BirdWatch 552.455 vogels geteld, 199 soorten in totaal.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!