zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vijfde Biesbosch Open Water Race

Vijfde Biesbosch Open Water Race

09 september 2017
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Op zaterdag 9 september 2017 wordt de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) georganiseerd. De Biesboschzwemmers zullen ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie de wedstrijd organiseren.

Nieuw op het programma de 5.000 meter vrije slag voor dames en heren aan het begin van de dag. De dag begint ook 45 minuten eerder dan anders. Diverse onderdelen hebben een nieuwe plaats gekregen in de programmering. De 3.000 meter vrije slag komt te vervallen door het toevoegen van de 5.000 meter. De dag eindigt met de team-estafette 4×250 meter vrije slag wat vorig jaar een groot succes was. Het volledige programma kun je hier vinden.

De prestatietocht wordt vervangen door Zwem voor MIJ! een sponsortocht waarvan de opbrengsten voor het KWF Kankerfonds zijn. MIJ staat voor Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns. Er is een kids- en volwassenen editie. 

Op dit moment wordt er ook gekeken om de tijdwaarneming te professionaliseren door met Elektronische Tijd Waarneming (ETW) te gaan werken.

De laatste verandering betreft de lengte van de baan, deze wordt verdubbeld. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de 5.000 meter diverse afstanden te programmeren zonder dat dit problemen oplevert.

De komende maanden zullen nog diverse vergaderingen gaan volgen en zal er ook meer informatie gaan volgen over de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Biesbosch Open Water

Sleeuwijk

06 1989 3026

info@bowr.nl www.bowr.nl
Deel dit bericht met je vrienden!