donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Hockey voor kids

Hockey voor kids

12 juli 2017
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Op woensdagmiddag 12 juli kunnen kinderen tussen 3 en 16 jaar kennismaken met het hockey. De organisatie is in handen van Jetty Duister - Sport in de Spotlights in samenwerking met Mixed Hockey Club Drunen. Esther Kosten en Paulien Kok zijn zelf hockeyfanaten en al jaren betrokken als trainers bij de sport in hun woonplaats. Hun ervaring en enthousiasme voor het hockey delen ze graag met de jeugd uit Altena. Zij hebben daarom superleuke spelvormen bedacht die je als hockey debutant direct kunt doen. Hartstikke leuk met de vakantie in aantocht om te beginnen met iets nieuws.

Het speelveld wordt afgezet op het natuurgras en rondom de parkeerplaats van m.f.c. d’Alburcht aan de Perzikstraat 14a in Wijk en Aalburg. Op die manier is het veilig om lekker te ballen. Voor materialen en EHBO wordt gezorgd. Een unieke kans voor de kids die nog nooit een hockeystick hebben vastgehad of voor de wat oudere kinderen die meer willen proberen dan bij die ene gymles. Tussen 13.00 uur en 15.30 uur staan clinics van een uurtje gepland. Bij voldoende aanmeldingen zullen we de deelnemers indelen naar leeftijd.

Meedoen
Ben je tussen de 3 en 16 jaar? Geef je dan snel op.

Mail dan, met toestemming van je ouders je naam, woonplaats en leeftijd naar sportindespotlights@gmail.com

Meedoen? 3,50 euro per clinic inclusief een verrassing.

Grondlegger hockey
Hockey bestaat al duizenden jaren zo is gebleken uit archeologische vondsten. Pim Mulier was één van de grondleggers van de moderne sport in Nederland. Hij sportte heel veel en ontwikkelde zich tot allround sporter in verschillende sporttakken w.o. voetbal, tennis, schaatsen, atletiek en (ijs)hockey. De eerste vier sporten worden volop beoefend in Altena. De hockeysport, die Mulier al in 1891 in ons land introduceerde, (nog) niet.

Info

Organisator:

Adres:

Sport in de Spotlights

Wijk en Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!