dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Zomer op slot Loevestein

Zomer op slot Loevestein

08 juli 2017
Van zaterdag 08 juli 2017 tot en met zondag 03 september 2017
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRCHEM / POEDEROIJEN: 8 juli – 3 september: Zomervakantie op Slot Loevestein

In juli en augustus is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Kruip jij in de boekenkist of schiet je mee met de kasteelschutter? Schilder jij je eigen ridderschild of ga je van maliënkolder een armbandje maken? Verder is er muziek, zijn er historische kinderactiviteiten, Oudhollandse spellen en kun je zien hoe een gezin vroeger leefde in de soldatenhuisjes.

Naast de extra vakantieactiviteiten kun je natuurlijk elke dag zelf op onderzoek uit om de geschiedenis van Slot Loevestein te ontdekken. Je krijgt een persoonlijke sleutel waarmee je verhalen kunt ontsluiten, spellen kunt spelen en zelf het valhek bij het kasteel kunt openen.

Wat is er wanneer te doen:

Kist vol verhalen - dagelijks
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Dat verhaal vertellen we vaak en graag. Maar Loevestein is nog veel meer! In de zomervakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Deze vakantie staan de “gloednieuwe” blijdestenen uit 1397 centraal. Wat zijn dit eigenlijk voor stenen? En waarvoor werden ze gebruikt?

Boogschieten - 23 juli en 13 augustus
De Kasteelschutters laten op 23 juli en 13 augustus hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Daarnaast is er ook nog een wapenvertelling.

Meyden van Loevestein - 12 en 13 augustus
Op 12 en 13 augustus zijn ook de Meyden van Loevestein present om je mee terug te nemen naar de middeleeuwen. Heel het weekend laten ze kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen!

Opleiding soldaat - 19 en 20 augustus
Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het kasteel en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, zal een nieuwe soldatenlichting plaatsvinden op Slot Loevestein. Leer de handelingen van het laden van het geweer en het vechten in een groep, want vechten doe je niet alleen! Nieuwsgierig? Kom en leer het zelf op zaterdag 19 of zondag 20 augustus!

Middeleeuws kampement en ridderschool - 26 en 27 augustus
Kom in het weekend van 26 en 27 augustus een kijkje nemen in het middeleeuwse kampement van Bataille Krijgskunsten op Slot Loevestein! De ridders en soldaten van Bataille laten zien hoe  een training in middeleeuwse vechtkunst er aan toe gaat. Je bent welkom om zelf eens te voelen hoe het is om een echt zwaard vast te houden, of om met een ridder op de foto te gaan. Kinderen kunnen mee doen aan de ridderschool in de arena.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem | Poederoijen

0183 - 44 71 99

info@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!