vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Fietstocht Als een Lopend Vuurtje 2017

Fietstocht Als een Lopend Vuurtje 2017

03 juni 2017
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

REGIO - Zaterdag 3 juni 2017 zal de pinksterfietstocht van Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ weer gehouden worden. Het goede doel waarvoor dit jaar gefietst zal worden is Team Altena: fiets/loop voor een huis. Team Altena is een interkerkelijk team van christenen die voor Woord en Daad geld inzamelen voor armoedebestrijding.

Waarom Bangladesh?
Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. In dit land leven 150,5 miljoen mensen. Daarvan moeten 47 miljoen van minder dan 1 dollar per dag rondkomen. Oorzaken van deze armoede zijn onder andere overbevolking en natuurrampen. Jaarlijks heeft Bangladesh te kampen met overstromingen waardoor mensen hun huis kwijt raken. Woord en Daad wil daarom huizen bouwen die bestand zijn tegen dit natuurgeweld.

Onderdak voor gezinnen in Bangladesh
Team Altena zet zich dit jaar in voor onderdak voor gezinnen voor Bangladesh.
Wonen in een comfortabel huis is voor de meeste Nederlanders vanzelfsprekend. We hebben een veilige plaats die ons beschermd bij storm, waar we ’s nachts kunnen slapen en niet opgejaagd worden. Voor mensen in ontwikkelingslanden ziet het leven er helaas nog anders uit. Voor hen is het haast onmogelijk om een huis te bezitten. Woord en Daad wil het leven van deze mensen veranderen en zorgen dat ze een goed onderkomen krijgen. Woord en Daad wil met het bouwen van de huizen een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede. Een huis betekent voor mensen meer dan een dak boven het hoofd en comfortabele leefomstandigheden. Een huis draagt ook bij aan de verbetering van de gezondheid, de veiligheid, de economische ontwikkeling. Ook wordt met het hebben van een huis het respect en eigenwaarde van mensen vergroot.

De organisatie van Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ draagt dit doel een warm hart toe en wij willen u daarom nogmaals vragen zaterdag 3 juni 2017 te reserveren in uw agenda. Om er een gezellige dag van te maken, willen we u vragen om ook al uw vrienden, bekenden, buren, collega's etc. uit te nodigen. We hopen op mooi weer en een goedee opkomst, We heten u alvast van harte welkom op deze dag!

Mocht u meer informatie willen over de fietstocht, dan kunt u een kijkje nemen op onze website: www.lopendvuurtje.info of de nieuwe Facebookpagina! Voor overige vragen kunt u ook een mail sturen naar 2007lopendvuurtje@gmail.com. Wilt u meer weten over het project, kijk dan op de site www.fietsvooreenhuis.nl

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Als een Lopend Vuurtje

Altena-regio

2007lopendvuurtje@gmail.com www.lopendvuurtje.info
Deel dit bericht met je vrienden!