donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Abdelkader Benali in de Teerkamer

Abdelkader Benali in de Teerkamer

31 mei 2017
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Piet Hartman: GRIET komt niet, ABDEL wel. De Belgische sterauteur Griet Op de Beeck komt 9 juni niet naar Woudrichem. Ze heeft alle optredens afgezegd in verband met het schrijven van het Boekenweekgeschenk 2018.

Het Literair Café heeft toch een waardige finale van het 24ste seizoen dankzij Abdelkader Benali (Marokko, 1975). Hij is de beste Nederlandse schrijver van Marokkaanse afkomst.

Abdelkader Benali won in 2003 de Libris Literatuur Prijs met de roman De Langverwachte. Zijn fascinatie voor het hardlopen beschreef hij in de Marathonloper. Hij maakte vorig jaar naam met de tv-serie Chez Benali, een culinaire reis door zijn geboorteland. Zijn laatste roman heet Brief aan mijn dochter. Een hartenkreet waarin het migrantenkind zijn ouders niet spaart, waarin hij de breder wordende kloof in de samenleving beschrijft en de dreigende toekomst belicht. Samen met de brief en harpiste Lavinia Meijer gaat Abdelkader Benali komend seizoen de theaters in. Op 4 mei gaf hij een lezing aan de Universiteit Utrecht.

Abdelkader Benali treedt woensdag 31 mei op in de Teerkamer, aanvang 20.30 uur, entree 15 euro.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting Woerkums Literair Café

Woudrichem | Schenkerij De Teerkamer

woerkumsliteraircafe@outlook.com www.facebook.com/WoerkumsLiterairCafe
Deel dit bericht met je vrienden!