vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dag van de Bouw op Brede school

Dag van de Bouw op Brede school

20 mei 2017
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

GIESSEN/RIJSWIJK - Zaterdag 20 mei 2017 kan iedereen een kijkje nemen in de nieuwe Brede School die aannemer BM van Houwelingen bouwt in opdracht van Woonlinie.

Tijdens de dag van de bouw kun je tussen 10.00 en 16.00 uur deze brede school van binnen bekijken.

In de brede school komen onder andere een basisschool, peuterspeelzaal, bibliotheek, fysiotherapie en logopedie onder één dak. Het nieuwe gebouw is onderdeel van de centrum-ontwikkeling en speelt een belangrijke rol in de verbinding van de twee dorpen Giessen en Rijswijk. Met de grote diversiteit aan functies wordt het een gebouw voor jong en oud.

Het ontwerp bestaat uit een vrij indeelbaar, toekomstgericht gebouw waarin de diverse functies rond een centrale ontmoetingsplek zijn georganiseerd. Het startpunt was een eenvoudige basisvorm. Die is aangepast tot een optimale doorsnede, verdeeld in delen en gedraaid zodat er accenten ontstaan. De vormen zijn vervolgens in elkaar geschoven, ze vertalen de verbinding van Giessen en Rijswijk. Het zijn net twee handen die elkaar vastpakken.

De brede school krijgt een prettig binnenklimaat met veel daglicht. Voor het interieur is een neutrale basiskleur gekozen: warm grijs. Daarnaast krijgt iedere gebruiker een accentkleur. Die komt terug in cirkels op de vloer, meubels en tegelwerk. De accentkleuren zijn opvallende, uitgesproken kleuren zoals rood, geel en oranje. Ze geven de gebruikers een herkenbare identiteit.

Info

Organisator:

Adres:

Woonlinie

GIESSEN / RIJSWIJK

Deel dit bericht met je vrienden!