donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Woudrichem sluit de poorten

Woudrichem sluit de poorten

25 april 2017
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Woudrichem sluit de poorten op 25 april

De poorten van de vesting Woudrichem houden nog altijd één vijand buiten: hoog water in de rivier. Zoals in januari 2011 nog gebeurde. Waterschap Rivierenland oefent de sluiting van de poorten op dinsdag 25 april. De Waterpoort en Loevesteinse Poort gaan die ochtend korte tijd dicht. De gemeente Woudrichem treft verkeersmaatregelen.

De doorgang in de Waterpoort, net achter de historische Gevangenpoort, is gestremd van ongeveer 09.30 tot 10.30 uur. Dat is precies tussen de afvaarten van het veer op Gorinchem. Vanwege de vakantie worden weinig scholieren verwacht op het veer. De parkeerplaatsen op d’n Bol zijn enige tijd niet bereikbaar.

De Loevesteinse Poort is gestremd van ongeveer 10.30 tot 12.00 uur. De vesting uit rijden kan dan alleen via de Koepoortstraat. Tijdens de oefening kijkt het waterschap of de afsluitbalken in orde zijn, hoe de samenwerking is met de gemeente en of de procedures goed verlopen.

Extreem hoogwater
Bij extreem hoogwater beschermt het waterschap de vesting Woudrichem en het achterliggende Land van Heusden en Altena tegen hoog water in de Merwede, Waal en Afgedamde Maas. Dat gebeurt door de sluiting van doorgangen in de stadswal, die tussen korenmolen Nooit Gedagt en de Groenendijk rondom de vesting onderdeel is van de rivierdijk. De laatste sluitingen bij hoog water waren in 1995, 2003 en 2011.

Duizend kilometer dijken en kades
Waterschap Rivierenland werkt aan veilige dijken, een goed waterbeheer en het zuiveren van rioolwater. Het waterschap beheert ruim 500 kilometer dijken langs de grote rivieren, en ook nog eens ruim 500 kilometer kleinere dijken en kades.

Info

Organisator:

Adres:

Waterschap Rivierenland

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!