dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Fotowedstrijd Kunstroute Nieuwendijk

Fotowedstrijd Kunstroute Nieuwendijk

08 april 2017
Van zaterdag 08 april 2017 tot en met zondag 09 april 2017
Van 09:00 uur tot en met 16:00 uur

Nieuwendijk - Fotowedstrijd in Nieuwendijk

Tijdens de kunstroute op zaterdag 8 en zondag 9 april wordt er een fotowedstrijd georganiseerd. Iedereen kan meedoen. Er zijn tijdens dat weekend talloze mogelijkheden om een mooi plaatje te schieten. Ga maar na; Er zijn 24 kunstenaars op 12 veelal bijzondere locaties, koren treden op, er zijn straatartiesten, we hebben vliegerdemonstraties, kinderen maken vliegers, kunstenaars zijn aan het werk en er worden workshops gegeven.

De tien beste foto’s worden geselecteerd door een jury onder leiding van beroepsfotograaf Hans Werther. Deze winnaars krijgen een mooie vergroting van hun foto en deze winnende foto’s worden geëxposeerd tijdens een reizende tentoonstelling langs de filialen van de bibliotheken van het Land van Altena.

De voorwaarden
- De foto’s moeten tijdens het weekend van 8 en 9 april in Nieuwendijk zijn gemaakt.
- Minimale afmeting van de foto is 3500 pixels breed, in verband met de vergroting.
- Uiterste inleverdatum is 23 april aan foto@hanswerther.nl (tevens e-mailadres voor informatie)

De kunstroute loopt hoofdzakelijk over de Rijksweg en is in een half uurtje te lopen. Op twaalf locaties exposeren ruim 20 kunstenaars. Op de meeste locaties zijn ze bezig met het beoefenen van hun kunst. Behalve de exposities, zijn er ook andere kunstuitingen te beleven. Onderweg kunnen de bezoekers een levend standbeeld tegenkomen, animatiefilms bekijken op een groot scherm, er zijn vliegerdemonstraties, waar kinderen gratis hun eigen vliegers kunnen maken, door een VR-bril een virtuele wereld beleven, een fotostudio bezoeken en aan diverse workshops deelnemen.

Ook treden er diverse artiesten en koren op. Gospelkoor Shalôm zal op zondag optreden van 2 tot 4 uur in de Gereformeerde Kerk.

De kunstroute is gratis toegankelijk en bedoeld voor jong en oud.

Zet het weekend van 8 en 9 april maar alvast in de agenda.

Info

Organisator:

Adres:

Kunstroute

Nieuwendijk

Deel dit bericht met je vrienden!