donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Michael McDermott in Xinix

Michael McDermott in Xinix

06 april 2017
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

NIEUWENDIJK - Donderdag 6 april sluit Xinix Rootscafe het seizoen af met een optreden van de amerikaanse singer/songwriter Michael McDermott. Aanvang: 20.30 uur.

Het is de start van een korte tour door Nederland, waarin de vorig jaar verschenen CD Willow Springs centraal staat.

De Asser Courant daarover:

Michael McDermott heeft een prachtige rootsstem die de nodige vlieguren heeft gemaakt. Na een veelbelovend debuut heeft ie wel zo’n beetje in alle highs & lows meegemaakt. Nu is er het nieuwe album, de weerslag van een heftige tijd. Maar het voelt alsof een vertrouwde vriend aan tafel schuift.

De eerste song ‘Willow springs’ is een lyrische stortvloed van woorden die in Dylan stijl dezelfde man bijna het nakijken geeft. Hier is iemand bezig die prachtig met taal stoeit en muzikaal je oren verrast. Ryan Bingham zou trots zijn op ‘These last few days’. Toch is dit nog maar de warming-up vergeleken bij die derde song ‘Getaway car’, een magie-strale song, die net als Bruce Springsteen, de diepte in gaat. We zijn op het punt van no-turning-back beland van dit album met het aangrijpende ‘Soldiers of the same war’. De emotionele bagage van McDermott maakt hier echt een kippenvelsong van, de waanzin van de oorlog op en na het slagveld. Prachtig die sfeer van ‘Butterfly’, schitterend ingetogen nummer over het leven dat vaak finaal ontspoort voor zovelen...wat komt die binnen zeg. Dit kun je niet zo zingen als je dat zelf doorleeft hebt.

‘Willow springs’ stuitert van karakter, luister maar naar ‘Folksinger’ waarin hij met wat galgenhumor een spiegel voor zichzelf en ons voor houdt. Mooi die nummers over z’n vader, ‘Shadow in the window’ en afsluiter ‘What dreams may come’, songs zoals we die eigenlijk alleen van Springsteen kennen.... en McDermott. Prachtig van muzikale opbouw. Je bent wat mij betreft echt een hele grote als je hier dan de juiste snaar weet te raken. Dit zijn de songs die voor menigeen de echte houvast zijn. ‘What dreams may come’ is één van de mooiste songs van het jaar en ‘Willow springs’ is voor mij misschien wel het album van het jaar!

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Poppodium Xinix

Nieuwendijk

0183 - 405 808

www.xinixweb.nl
Deel dit bericht met je vrienden!