zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bijeenkomst Zorg en Participatie in Altena

Bijeenkomst Zorg en Participatie in Altena

29 maart 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - Zorg en participatie, knelpunten en mogelijkheden. Op 29 maart organiseert Progressief Altena een bijeenkomst over zorg en participatie in onze aanstaande gemeente Altena.

Op 1 januari 2015, alweer twee jaar geleden, zijn veel zorgtaken van het rijk overgegaan naar de gemeenten. Om bij te dragen aan de voorbereiding daarvan heeft PA daarom op 18 november 2013 een bijeenkomst gehouden van mensen, particuliere bedrijven en organisaties in Altena die al werkzaam waren op het gebied van zorg en welzijn.

"Nu, ruim  twee jaar later,  willen we graag horen hoe het de deelnemers aan de eerste Zorgavond vergaan is bij en na de transitie. Wat is goed gegaan en wat niet. Welke steun hebben de gemeenten gegeven en welke hebben ze gemist. We willen overzicht krijgen van de problemen die zich in de praktijk van de zorg voordoen. Wij willen met de zorgondernemers zoeken naar wat er aan die problemen te doen is. Welke kansen biedt de nieuwe gemeente Altena?

Bij deze tweede avond willen we ook andere ondernemers betrekken: werkgevers die in hun bedrijf ruimte geven aan werknemers met een beperking en die zich uitdrukkelijk ten doel stellen ervoor te zorgen dat dit kan en dat dit goed gaat. Ondernemers die op die manier zorg en werk volgens de Participatiewet realiseren. Waar lopen zij tegenaan en welke kansen zien zij?

Er zijn recente ontwikkelingen in Altena die inspirerend kunnen zijn voor de manier van werken in de zorg. In Woudrichem is een begin gemaakt met “Welzijn op Recept”. De werkgroepen die hun visie op de toekomst van Altena gaven, hebben resultaten opgeleverd die van belang kunnen zijn voor de zorg."

Het belooft een boeiende avond te worden en vanzelfsprekend bent u van harte welkom

’t Wapen van Emmickhoven
Brugdam 5 Almkerk

Inloop vanaf 19.30, begin programma 20.00 uur

Info

Organisator:

Adres:

Wapen van Emmickhoven

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!