donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Natuur inclusieve landbouw

Natuur inclusieve landbouw

23 maart 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

GIESSEN - Natuur inclusieve landbouw op Fort Giessen

Zaal open om 19.30 uur. 

Altenatuur wil graag aandacht besteden aan de snelgroeiende wereldbevolking, de bijbehorende voedselvoorziening en de noodzaak om vanwege klimaatverandering en verslechtering van de bodem anders te gaan boeren. Met de voorzitters van de ANV Altena Biesbosch en de ZLTO Altena is vooroverleg geweest. Zij onderschrijven de noodzaak dat er iets moet veranderen maar vinden een financieel goed renderende landbouw ook erg belangrijk. Daar zijn wij het mee eens.
Omdat velen van ons niet zo goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen die ons te wachten staan en van de mogelijkheden om die het hoofd te bieden organiseren wij eerst een informatieve avond.

We beginnen met een korte lezing van Wim Nieuwenhuizen, wetenschapper van de Wageningen Universiteit. Daarna is er een samenvatting van de Nieuwjaarsspeech van voorzitter Ariaan Straver van de ZLTO Altena waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Enkele boeren en landbouwers geven dan aan wat zij al doen aan meer natuurinclusieve landbouw. In de discussie proberen we scherper te krijgen wat er meer aan gedaan zou kunnen worden op ons eiland Altena.

Vervolg
Na deze lezing zal een vervolgoverleg plaatsvinden met boeren, ZLTO, ANV, Brabants Landschap, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en de twee milieu- en natuurverenigingen. Daar wordt besproken hoe in nauwe samenwerking van alle partners natuurinclusieve landbouw in ons gebied ingevoerd zou kunnen worden. Zo nodig zal er ook overleg met de gemeenten en de provincie zijn.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Altenatuur

Giessen | Fort Giessen

www.altenatuur.nl
Deel dit bericht met je vrienden!