dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Thema-avond met ds. Willem J.J. Glashouwer

Thema-avond met ds. Willem J.J. Glashouwer

21 maart 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

GENDEREN - Thema-avond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Genderen

Op dinsdag 21 maart is er een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom Israël? De bijeenkomst vindt plaats in de Gereformeerde Kerk Genderen.  De aanvang is om 20.00 uur, en de toegang is gratis.

Waarom Israël?
Het huidige Israël is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel écht zo? En wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van de Jodenhaat? Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Israël, en Ismaël, voorvader van de Arabische volken. Wat is de Bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen rond de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor de Arabieren en Palestijnen en welke rol speelt de islam in dit conflict?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!