donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lezing historie Rabobank

Lezing historie Rabobank

21 maart 2017
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

GIESSEN - Lezing over de historie van de Rabobank.

Op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena verzorgen Piet Pruijssers en Leen van der Pol op 21 maart  een lezing over de historie van de Rabobank onder het mottot ‘Rabobanken, waar komen die nu eigenlijk vandaan?’ De ontwikkelingen rond de banken in de streek krijgen hierin ook ruime aandacht.

De lezing is in ’t Dijkhuis aan de Kerkstraat in Giessen. De avond  begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom en de entree voor niet-leden is vier euro. 

Raiffeisen- en Boerenleenbanken waren het coöperatieve alternatief in de 19e eeuw. Wie anno 2017 een Rabobankkantoor binnenstapt of een site van de Rabobank bezoekt zal niet direct zien waarin deze bank nu verschilt van andere banken. Als men langer zoekt of  zich in de achtergronden van de bank verdiept, komt  men aan de weet wat de Rabobank nu zo anders maakt dan andere banken.Bekend is dat de Rabobank een agrarische achtergrond heeft. Maar hoe komt dat nu, en waarom waren het tot voorkort allemaal zelfstandige coöperatieve banken met een eigen bankvergunning?

In de lezing wordt teruggegaan  naar de tweede  helft van de 19e eeuw en worden de ontwikkelingen in Duitsland en Nederland tot heden gevolgd.

Piet Pruijssers licht het ontstaan en de structuur van de Raiffeisen- en Boerenleenbanken toe en Leen van der Pol de lokale ontwikkelingen in het Land van Heusden en Altena.

Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena
Burgemeester van der Schansstraat 59
4281 LH Andel
Tel. 0183 442851

Info

Organisator:

Adres:

Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena

Giessen

Deel dit bericht met je vrienden!