donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Z.o.o. Guitar Duo

Z.o.o. Guitar Duo

16 februari 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

DUSSEN - het Z.o.o. guitar duo met het programma 'Bach in the dark'.

Met dit programma belicht het Z.o.o. guitar duo op persoonlijke wijze muziek van Bach, geflankeerd door twee relevante tijdgenoten Vivaldi en Scarlatti. Een zijstapje naar de Braziliaanse componist Villa-Lobos, bekend om zijn ‘Bachianas Brasileiras’ reeks (Bach op z’n Braziliaans) en Antonio Lauro, maakt duidelijk hoe Bach door de jaren heen blijft inspireren. Centraal in dit programma staan de complete tweestemmige Inventiones van Bach.

Het duo beschikt over een unieke verzameling gitaren, zoals octaaf-, requinto- en bariton gitaren, die het voor het eerst mogelijk maakt om de fijnzinnige balans van deze muzikale juweeltjes op de gitaar te kunnen realiseren.

Het Z.o.o. guitar duo bestaat uit de Australiër Peter Constant en de Nederlandse Marion Schaap e n verdient al ruim 20 jaar de reputatie als een vooraanstaand internationaal gitaar duo. Met innovatieve programma’s en naadloos ensemblespel verschenen zij op talloze Nederlandse en internationale podia, waaronder het Grachtenfestival, het Concertgebouw te Amsterdam, het International Guitar Festival of Great Britain en het Darwin International Guitar Festival.

En nu dus op het podium van Kasteel Dussen… In de nog donkere winterse maand februari is het een onweerstaanbare muzikale combinatie: de genie van J.S. Bach en de prachtige klank van de klassieke gitaar in handen van het Z.o.o. guitar duo. Mis dat niet! Zie ook www.zooguitarduo.com

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

06-22150247

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!