zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Lezing: hoe kwaadaardig was de NSB

Lezing: hoe kwaadaardig was de NSB

14 februari 2017
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - Lezing Bas Kromhout over Fout! Hoe kwaardaardig was de NSB?

Op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena verzorgt historicus en journalist Bas Kromhout op dinsdag 14 februari een lezing over ‘Fout! Hoe kwaadaardig was de NSB?’

De lezing is in zalencentrum ‘t Verlaat’, Verlaat 1 in Almkerk en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom en de entree voor niet-leden is vier euro.

Kromhout is de samensteller van het vorig jaar verschenen boek: ‘Fout! Wat Hollandse nazikranten schreven over Nederland, Joden en het verzet’. Zijn lezing gaat daar ook over. De in het boek opgenomen artikelen bewijzen dat Nederlandse nationaalsocialisten geen halfzachte burgermannetjes waren, die alleen de Duitse bezetters na-aapten. Uit de teksten spreekt een extreme haat tegen de politieke elite, tegen linkse tegenstanders en bovenal tegen Joden. Kromhout zal in zijn lezing een aantal passages voorlezen en van een context voorzien. Ook gaat hij in op de pro’s en contra’s van het heruitgeven van nazipropaganda. En uiteraard wil hij ook graag vragen beantwoorden. Van veel NSB bladen was Anton Mussert eigenaar en uitgever.

Info

Organisator:

Adres:

Historische Kring

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!