vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Matangi Quartet in Kasteel Dussen

Matangi Quartet in Kasteel Dussen

15 december 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

DUSSEN - Optreden van het befaamde Matangi Quartet in Kasteel Dussen. Dit ensemble van uitzonderlijke klasse behoort tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. En nu dus in de concertzaal en prachtige ambiance van het kasteel: een bijzonder mooie gelegenheid om een geweldig avondje uit te beleven!

Het Matangi Quartet werd opgericht in 1999 tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula Majoor (viool), Daniel Torico Menacho (viool), Karsten Kleijer (altviool) en Arno van der Vuurst (cello) boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig.

Matangi neemt ook regelmatig deel aan avontuurlijke cross-over-projecten en trad onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van 't Hek, bandoneonspeler Carel Kr aayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans en jazzpianist Michiel Braam. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire met nieuw elan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet om het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt. Dat laten zij deze avond horen met prachtige strijkkwartetten van Haydn, Beethoven en Mendelssohn. Meer informatie op www.matangi.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

06-22150247

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!