zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Actie 3 andelse kerken

Actie 3 andelse kerken

24 november 2016
Van donderdag 24 november 2016 tot en met woensdag 30 november 2016
Van 08:30 uur tot en met 00:00 uur

ANDEL- Schoon water voor schoolkinderen: Huis-aan-huis enveloppenactie van de kerken in Andel.

Hebben we water nodig? Nou niet zo moeilijk hoor, gewoon in of bij het huis de waterkraan opendraaien en hop daar is zoveel als we maar nodig hebben. Maar voor vele mensen in de wereld is dit niet zo van zelfsprekend.
 
Wat jaren geleden, in de zomer van 2011 is er een groep van zo'n 35 personen uit Andel vertrokken naar Kenia, om daar mee te helpen een school te bouwen nabij Lolgorian. De groep sliep er op een school genaamd Olopikidong'oe Primary Boarding School. De slechte staat van onderhoud van de school raakte hen, en ook dat er weinig voor handen is voor de kinderen. Veelal kapotte ramen en zelfs geen schoon drinkwater. Veel kinderen hebben niet eens een eigen bed.

Om dit aan te pakken en deze kinderen verder te helpen hebben onze dorpsgenoten Wilma van Andel en Kees van der Linden direct na thuiskomst een stichting opgericht. Zodoende konden er in de afgelopen jaren al een aantal zaken aan het schoolgebouw gerealiseerd worden. Behalve schoon drinkwater, nog steeds is dat er niet. En dat willen onze dorpsgenoten nu eindelijk samen met anderen en samen met ons veranderen! Voor meer informatie: www.olopikidongoe.nl

Hiervoor gaan we nu als kerken in Andel een actie houden.

Net als in voorgaande jaren doen we dat d.m.v. een huis aan huis enveloppen actie waarmee om een bijdrage wordt gevraagd. Op maandag, dinsdag of woensdag (28, 29 en 30 november) worden de enveloppen weer opgehaald. Voor giften: NL 65 INGB 0001607304 t.n.v. zendingscommissie Geref. Kerk Andel p/a Andriëtte Peereboom 15, 4283 GP Giessen o.v.v. Schoon water voor schoolkinderen.

Namens de kerken in Andel
Aart van Dalen, Arno Brugmans en Anton van Rijswijk

Info

Organisator:

Adres:

Gemeenschappelijke kerken

Andel

Deel dit bericht met je vrienden!