woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Maas! bijeenkomst

Maas! bijeenkomst

17 november 2016
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM: Donderdag 17 november om 20.30 uur is er weer een MAAS! bijeenkomst in ’t Kruithuis Arsenaal in de vesting van Woudrichem. "Wil de echte dokter Tinus opstaan?"

Maas! is een programma vol interviews, live muziek, humor, discussie en debat; een avond van, voor en door vestingbewoners en natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van vesting Woudrichem. De presentatie is in handen van Robert Salomons en Monica Boer.

Ook deze editie van MAAS! zit weer boordevol interessant nieuws en andere wetenswaardigheden.
Vestinggouverneurs Beppie ten Böhmer en Ronald van den Ende zullen vertellen over hun ideeën bij de visievorming voor de nieuw te vormen gemeente. Rob van Walree (oud-huisarts, en bewoner van het dokter Tinus huis) komt vertellen over zijn tijd als huisarts in Woudrichem. Verder zal het gaan over de Jacoba van Beierenprijs. Deze prijs is eind vorige eeuw in het leven geroepen bij de onthulling van het Jacoba van Beieren beeld in de vesting. De prijs werd uitgereikt aan personen die in het openbaar bestuur waren opgevallen; Onder andere ministers en Tweede Kamerleden als Pieter Winsemius, Elske ter Veld, Annemarie Jorritsma en Gerrit Braks ontvingen deze typisch Woudrichemse prijs. Er leven gedachten om de prijs nieuw leven in te blazen. Ook komt de kerkklok van de Martinus toren ter sprake. Er zijn plannen om in de toren een tweede klok te hangen. En een carillon, zou dat wat zijn?

Uiteraard zijn er ook weer de vaste rubrieken, zoals aandacht voor (nieuwe) vestingondernemers en de column van Jos Korthout over een markant gebouw binnen de vestingwallen (dit keer het dokter Tinus-huis).

De komende tijd is weer veel te beleven in de vesting. In deze MAAS! editie wordt (ondermeer) stilgestaan bij de Sinterklaasintocht en activiteiten en bij Winter Wonder Woudrichem. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de eerste internationale roeiwedstrijden die in Woudrichem zullen plaatsvinden: rond Hemelvaart wordt op de Afgedamde Maas de eerste Dutch International Regatta met St. Ayles skiffs gehouden, met deelnemers vanuit heel de wereld.

Kortom, genoeg interessants om voor langs te komen. U bent van harte welkom!

De zaal in ’t Kruithuis Arsenaal is open om 20.00 uur, en de toegang is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bewonersplatfrom Maas!

Woudrichem

https://www.facebook.com/MaasWoudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!